• 瀏覽: 33,042
  • 回覆: 438
  • 追帖: 2
+21
關你咩事

引用:
原帖由 hamhamdei 於 2018-6-6 07:59 PM 發表

放洋留學放到攞埋護照
原來唔入籍唔可以讀書
中國大陸唔可以讀書,一定要去外國,乜道理。

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-6-6 07:16 PM 發表

放洋學嘢唔代表要走路,就算有綠卡都可以認自己係中國人,大把華裔移民學成後返中國建設國家,安居樂業,好似你咁成日困响點解去外國嚟質疑人地係咩?其實因為你乜都唔係,nothing 呀! ...
如果你將相同標準擺在泛民身上,咁就更有說服力。

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:35 PM 發表
@socialwong 對不起版主我無仔細睇版規, 請問可以不刪帖, 移去其他區嗎?我想繼續同師兄師姐傾thx

九五年,與太太、一對女兒移民夏威夷的高志森,三年後因過着港美兩邊飛的太空人生活,導致離婚收場。決裂前,高志森曾撰寫一封信給長女子蕎,交代父母離婚一事,卻遭她撕成碎紙,自此,高志森與女兒無論見面時或者通電話,均只得到官方答案,父女感情不 ...
香港就係俾你呢d人搞死,愛香港就要封閉?盲目去反呢樣反果樣?

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-6-6 08:53 PM 發表

中國大陸唔可以讀書,一定要去外國,乜道理。
人地喜歡去外國唔得?咁獨裁?

1995年信心危機,當時移民美國無可厚非 。

佢兩個女就唱外國國歌
叫你地d後生仔唱中國國歌,
好撚愛國呀

引用:
原帖由 25chris 於 2018-6-6 06:25 PM 發表

天天在G報叫人走的人原來一早已經唔是中國人
G報鳩溶都係英國人

愛國原來係唔可以出國的?咁你咁憎中國,點解又唔離開中國?on9啦。

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:35 PM 發表
@socialwong 對不起版主我無仔細睇版規, 請問可以不刪帖, 移去其他區嗎?我想繼續同師兄師姐傾thx

九五年,與太太、一對女兒移民夏威夷的高志森,三年後因過着港美兩邊飛的太空人生活,導致離婚收場。決裂前,高志森曾撰寫一封信給長女子蕎,交代父母離婚一事,卻遭她撕成碎紙,自此,高志森與女兒無論見面時或者通電話,均只得到官方答案,父女感情不 ...
佢鐘意移民, 但又愛國點解唔得? 呢d係佢私人問題, 言論自由, 我好奇問樓好, 點解唔得, 例如食魚生落wasabi,  我食楊州炒飯都鐘意落, 吹呀! 人地做咩又冇影響你,關你咩事!反而佔中果d真係影響人

引用:
原帖由 nhldp 於 2018-6-6 11:08 PM 發表
愛國原來係唔可以出國的?咁你咁憎中國,點解又唔離開中國?on9啦。
高生一早走左

提示: 違規內容已被屏蔽
加拿大籍人妖都成日喺度扮本土啦,有咩問題?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]