• 瀏覽: 33,049
  • 回覆: 438
  • 追帖: 2
+21
@socialwong 對不起版主我無仔細睇版規, 請問可以不刪帖, 移去其他區嗎?我想繼續同師兄師姐傾thx

九五年,與太太、一對女兒移民夏威夷的高志森,三年後因過着港美兩邊飛的太空人生活,導致離婚收場。決裂前,高志森曾撰寫一封信給長女子蕎,交代父母離婚一事,卻遭她撕成碎紙,自此,高志森與女兒無論見面時或者通電話,均只得到官方答案,父女感情不復當年。
高志森憶述:「可能佢哋嗰時仲細,唔明白父母點解要離婚,覺得我掉低佢哋。到○七年,大女中學畢業,我返去夏威夷觀禮,同佢喺草地上,由朝早十一點傾到夜晚七點,解開咗好多心結同問題;○八年,讀音樂系嘅細女喺暑假返港為焦媛嘅舞台劇《陰道獨白》做鋼琴伴奏,逗留咗三個禮拜,了解清楚晒我喺香港嘅工作係點,關係又拉近番。」
個多月前,高志森的幼女子詠於美國印第安納州大學古典音樂系碩士畢業,並以獎學金入讀全美排行第九的康乃爾大學,升讀作曲系博士學位,「除咗免食宿、學費之外,仲有資助金,十足中狀元咁呀!」高志森喜上眉梢。

點解要移民去外國?
兩個女都喺美國讀書?
又話中國好?又要走佬?

新聞來源連結:
http://eastweek.my-magazine.me/main/20301

2012 年 06 月 15 日嘅新聞喎

點解佢唔可以移民先???

愛國唔以移民,邊個定㗎???
人哋行使佢應有嘅人權自由有乜問題呀????

所以有香港身份證嘅全部都好愛國囉???
反中仇中人士點解又唔肯放棄兼剪咗身份證離開中國香港呢???
引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:35 PM 發表

九五年,與太太、一對女兒移民夏威夷的高志森,三年後因過着港美兩邊飛的太空人生活,導致離婚收場。決裂前,高志森曾撰寫一封信給長女子蕎,交代父母離婚一事,卻遭她撕成碎紙,自此,高志森與女兒無論見面時或者通電話,均只得到官方答案,父女感情不復當年。
高志森憶述:「可能佢哋嗰時仲細,唔明白父母點解要離婚,覺得我掉低佢哋。到○七年,大女中學畢業,我返去夏威夷觀禮,同佢喺草地上,由朝早十一點傾到夜晚七點,解 ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-6 12:41 PM 發表
點解佢唔可以移民先???
愛國唔以移民,邊個定㗎???
人哋行使佢應有嘅人權自由有乜問題呀????
無話唔可以
但高導演咁愛中國 點解仲要走先?
高導演又話中國咩都好
中國咁好 點解唔返中國落地生根?

口裏說fcuk,身體卻很誠實。

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2018-6-6 12:47 PM 發表
口裏說fcuk,身體卻很誠實。
難為香討有啲師兄師姐口裏說fcuk 身體無能力誠實呀

引用:
原帖由 左仔打緊飛機 於 2018-6-6 12:49 PM 發表
低智森真係好愛國啊!  好愛民主大美國
愛國人士快啲聯署叫高導演返祖國啦
祖國等緊你呀 高導演!

無話唔可以
遮係無問題啦

佢要唔要移民
佢要唔要愛國
佢要唔要落地生根
係高志森私人嘅事

但係佢要佔中
但係佢要旺暴
但係佢要影響我嘅權益
就係大家、成個社會嘅事

自己分清楚啦
引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:46 PM 發表

無話唔可以
但高導演咁愛中國 點解仲要走先?
高導演又話中國咩都好
中國咁好 點解唔返中國落地生根?

好似阿SAM,蔣志光等等,以前係咁唱移民好,E家係邊度,身體係誠實既

口屌美國 又要去美國住係咩心態
真係唔明白喎
既然講到美國咁差 中國咁好
點解要忍辱負重去美國?

引用:
原帖由 左仔打緊飛機 於 2018-6-6 12:51 PM 發表

老婆仔女都有美帝保護, 可以專心去奶共愛國了
欲舔共朝,必須自宮,
所以大導一早離婚,
免得老婆守生寡,
好男人一個

鳩智森原來係尾狗,叫班盲舔食屎狗情何以堪

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:35 PM 發表

高志森憶述:「可能佢哋嗰時仲細,唔明白父母點解要離婚,覺得我掉低佢哋。到○七年,大女中學畢業,我返去夏威夷觀禮,同佢喺草地上,由朝早十一點傾到夜晚七點,解 ...
愛國只係一盤生意,認真就輸了

根據班盲舔食屎狗邏輯,王丹呢啲都可以叫愛國英雄啦!

鍵盤翻頁
左右