• 瀏覽: 23,990
  • 回覆: 309
+23

.六四29年,香港維園昨晚繼續遍佈燭光,悼念死難者。支聯會秘書李卓人稱,昨晚籌到148萬元,又說希望做多些中學生工作,「這件事真是要靠老師」。                                                                                                李卓人今早在商台節目表示,昨晚看到有年輕人參加集會,雖然無20周年集會般多,但「相信事件本身震撼,就算無當時經歷,但大家看後,義憤一定在」。他認為目前要做的是「做多些中學生工作」,直言「這事真是要靠老師,形容老師是「播種最前線」。
李卓人又提到,明年是六四30年,要開始找設立永久六四紀念館的地方,惟目前仍未有足夠資金。他解釋說,昨晚籌到148萬元,去年亦籌到141萬元,扣除支聯會舉辦集會開支等可以撥50萬元到六四紀念館惟「以900萬作目標,差百多萬元。他表示,會先找地方再想辦法。
昨晚燭光集會至少坐滿6個足球場,支聯會宣布有11.5萬人參加,較去年11萬人微升;警方則稱高峰期有1.7萬人,數字是10年最低。

148萬元+141萬元=289萬...扣除支聯會舉辦集會開支等...撥50萬元到六四紀念館...

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20180605/s00001/1528158938128

體現咩叫洗腦工程、呢家學生真係慘、細細個就要比無恥政客洗腦、

爽 YY 呀
好過去返工啦
引用:
原帖由 pugbb 於 2018-6-5 09:54 AM 發表

.六四29年,香港維園昨晚繼續遍佈燭光,悼念死難者。支聯會秘書李卓人稱,昨晚籌到148萬元,又說希望做多些中學生工作,「這件事真是要靠老師」。                                                                                                李卓人今早在商台節目表示,昨晚看到有年輕人參加集會,雖然無2 ...

李卓仁呢次肚滿腸肥啦

引用:
原帖由 chichunlo 於 2018-6-5 09:59 AM 發表
體現咩叫洗腦工程、呢家學生真係慘、細細個就要比無恥政客洗腦、
政治團體要洗人腦謀生大家都會明白,最可憐及可悲的是有家長帶D小朋友去呢個邪教被洗腦!所以好難怪年輕一代會咁反共!當然學校𥚃的仆街黃色老師每天的洗腦及推波助瀾更是功不可沒。
https://youtu.be/v9w1IVjlPWY

引用:
原帖由 二叔公 於 2018-6-5 10:10 AM 發表
政治團體要洗人腦謀生大家都會明白,最可憐及可悲的是有家長帶D小朋友去呢個邪教被洗腦!所以好難怪年輕一代會咁反共!

要禍及下一代
才能顯示復仇的威力

年青人要執生
自己要用下腦
咪理人地D千年數
無啦啦要一生活係仇恨中

引用:
原帖由 pugbb 於 2018-6-5 09:54 AM 發表

.六四29年,香港維園昨晚繼續遍佈燭光,悼念死難者。支聯會秘書李卓人稱,昨晚籌到148萬元,又說希望做多些中學生工作,「這件事真是要靠老師」。                                                                                                李卓人今早在商台節目表示,昨晚看到有年輕人參加集會,雖然無2 ...
出SHOW唔洗錢呀?

"李卓人指須多做中學生工作:要靠老師"
已有大把教協港獨老師 成日同學生洗腦啦!

如果是10萬人參加,平均每人貢獻14元,OK,這是基數。如果只有1.7萬人參加,平均每人貢獻100元。
合理推算實際籌款金額為1.7x14=24萬,洗黑錢金額為120萬

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-6-5 10:22 AM 發表

出SHOW唔洗錢呀?
出帖有幾錢?

要加強洗腦工作, 洗腦呢家嘢要靠老師.

當年點解要反國教? 啅淫呢番話說明一切.
64, 真係想要新一代有所感覺, 靠既係佢哋父母從小灌輸, 但好明顯唔少父母選擇咗唔灌輸, 何解?

反國教因為怕洗腦, 更重要既係泛民驚無得洗腦.

悼念64, 各有方法, 啅淫等所做既, 唔係唯一, 但偏偏要獨霸64.

李卓仁昨晚又冇叫結束一黨專政?劉小麗好似想推佢補選喎!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-6-5 10:33 AM 發表

出帖有幾錢?
你問你自己組長啦

一日百幾萬 真係好搵

主題標籤 #李卓人
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]