• 瀏覽: 16,920
  • 回覆: 169
  • 追帖: 4
屎都就泥無得食,仲唔走咩???
引用:
原帖由 你勸我天天開心 於 2018-6-5 03:49 AM 發表
北韓實施嚴格管制,那些僥倖逃離的人,被稱為「脫北者」。幾年前一位北韓女孩根據她自身經驗,寫了一本以脫北者為題材的書,非常暢銷。最近金正恩決定放棄核武,和南韓和解,未來會全力發展經濟,因此全世界最後一個鐵幕,幾年後恐怕也將消失。

也正因為如此,當我最近讀到英國BBC發表專文,描述日益活躍的「脫台者」現象時,感到非常驚訝。

當然台灣絕非鐵幕,也不是共產社會,我們一向以民主、開放的價值而自豪,但為何 ...

台灣無法生存的 已變鬼地方了

呢篇文章,如果轉左做偉大祖國人民出走,一樣可以。
為何所有國家領導人、政府高官、官商巨賈,都送哂老婆仔女出走。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-5 05:17 AM 發表
屎都就泥無得食,仲唔走咩???

放心,有民主,就有屎食

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2018-6-5 07:52 AM 發表
為何所有國家領導人、政府高官、官商巨賈,都送哂老婆仔女出走。
轉條柒咩,人家揾夠嘆世界,呆蛙出走揾兩餐。。

引用:
原帖由 josonlai 於 2018-6-5 08:09 AM 發表

轉條柒咩,人家揾夠嘆世界,呆蛙出走揾兩餐。。
你講得啱, 有錢嘆世界梗係去美帝啦, 唔通留喺偉大祖國咩!

睇見太陽花嗰班又援交g,又有犯罪案底的人物,學生話爭住出來管治台灣,正常良民都想走啦!

如果,香港現在真係俾河童管??大逃亡都會出現。

聽聞近年好多港人移民臺灣

引用:
原帖由 你勸我天天開心 於 2018-6-5 03:49 AM 發表
北韓實施嚴格管制,那些僥倖逃離的人,被稱為「脫北者」。幾年前一位北韓女孩根據她自身經驗,寫了一本以脫北者為題材的書,非常暢銷。最近金正恩決定放棄核武,和南韓和解,未來會全力發展經濟,因此全世界最後一個鐵幕,幾年後恐怕也將消失。

也正因為如此,當我最近讀到英國BBC發表專文,描述日益活躍的「脫台者」現象時,感到非常驚訝。

當然台灣絕非鐵幕,也不是共產社會,我們一向以民主、開放的價值而自豪,但為何 ...
發展電騙是硬道理!遲D仲吸毒合法化,人間樂土!

引用:
原帖由 venus-soldier 於 2018-6-5 07:52 AM 發表
哈哈, 你認為一樣就一樣, 就咁繼續發展落去... 人地想叫醒台胞, 我倒寧願他們繼續多沉睡兩年, 你這種論調剛好!!

一個在自家呆不下去, 要出外「謀生」
一個是在世界各地打造自己的後花園, 出外「嘆世界」, 其實都係一樣姐

引用:
原帖由 cwilson1 於 2018-6-5 08:47 AM 發表
睇見太陽花嗰班又援交g,又有犯罪案底的人物,學生話爭住出來管治台灣,正常良民都想走啦!

如果,香港現在真係俾河童管??大逃亡都會出現。
大陸明星,網紅,有幾個唔係雞?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]