• 瀏覽: 18,305
  • 回覆: 196
原意比年青人街頭藝術表演

DKLM,班老野又霸鳩晒唱口水歌~~~~
跟住就集合左班甩皮甩骨既老野,過日神

18年前邊個膠人諗出行人專用區

大媽舞出現之前其實係好地地.....反對既人其實唔多.....
成件事根本一個局....
先安排大媽舞團同班騎呢大陸哩搞衰個場.......
到成區人都頂唔順班大媽就到建制派出面動議永久洗太平地....
既可以扼殺年青人表演空間, 又可以搏政績拿選票, 一石二鳥.....
大家仲唔明白???

傻人聚集地

引用:
原帖由 Peterpan1684 於 2018-5-24 12:36 PM 發表
18年前邊個膠人諗出行人專用區
首先有非法借用表演,政府用以規管且當年經濟不景,用來吸引人流帶旺旺角

行人專區取消與否,除考慮有否影響當地住戶外

要考慮有為帶動人流,提高旺角零售服務業盈利,連隨舖租市場

一聲取消,三者下跌,惡性循環,影響全港經濟,帶來問題更大

根本行人專區冇問題,依家係有人霸晒成條街搵食,政府唔幫助成條街其他人趕走惡霸,相反一刀切,一竹竿打一船人,叫成條街嘅人同惡霸一齊陪葬?

引用:
原帖由 launch_date 於 2018-5-24 12:28 PM 發表
原意比年青人街頭藝術表演

DKLM,班老野又霸鳩晒唱口水歌~~~~
跟住就集合左班甩皮甩骨既老野,過日神
原意係行人路唔夠行!
唔係攞嚟做表演場地!

無大媽時我已經嫌噪音嫌表演者阻路
方便行人? 表演聚眾停留,又噪音,阻住行人行路

其實有無比業主投票?

支持永久撤銷行人專用區

引用:
原帖由 brian87 於 2018-5-24 12:42 PM 發表
大媽舞出現之前其實係好地地.....反對既人其實唔多.....
到成區人都頂唔順班大媽就到建制派出面動議永久洗太平地....
既可以扼殺年青人表演空間, 又可以搏政績拿選票, 一石二鳥.....
大家仲唔明白??? ...
又係自己諗當事實

引用:
原帖由 brian87 於 2018-5-24 12:42 PM 發表
大家仲唔明白??? ...
你有無舉到3個檔本地表演係似個樣??
全部都係大笪地式卡啦ok

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]