• 瀏覽: 10,325
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
即刻左又罰右再罰,跟住經濟封鎖,再屯兵你屋企門口⋯⋯咪又乖乖扭耳仔道歉。

未做次前個個唔敢郁,中國膽生毛一做就個個跟。但係美國已經轉變策略,由石油美元化,直接出口石油收美元,異曲同工

計劃啫,還沒實行

引用:
原帖由 碎邪達人 於 2018-5-16 10:41 PM 發表
未做次前個個唔敢郁,中國膽生毛一做就個個跟。但係美國已經轉變策略,由石油美元化,直接出口石油收美元,異曲同工
如果同中國貿易戰,中國唔買,咁邊個買仲有,中國宜家開始,買油用人仔,咁你唔收人仔,就無生意做,咁點呀?

歐盟兩大巨頭
容克同泰斯卡
先後嚴厲譴責傻普
呢個做法史無前例
似係歐盟已經決定同鷹醬決裂

引用:
原帖由 碎邪達人 於 2018-5-16 22:41 發表
出口邊個買先?

洋奴一朝夢碎,心如刀割

引用:
原帖由 碎邪達人 於 2018-5-16 10:41 PM 發表
意義唔同,以前坐喺度收錢,依家就落手落腳。重有大陸買得幾多?雖然依家侵侵提減貿差希望大陸放返多啲石油入囗配額比美國,但大陸太多四海兄弟求出貨

引用:
原帖由 freemind1 於 2018-5-16 11:16 PM 發表

意義唔同,以前坐喺度收錢,依家就落手落腳。重有大陸買得幾多?雖然依家侵侵提減貿差希望大陸放返多啲石油入囗配額比美國,但大陸太多四海兄弟求出貨 ...
貿易戰到現在都是虛招,要睇美國桌底想要咩,我估美帝屈高油價,呃要大陸簽石油協定都唔出奇,咁石油人民幣化又變相被廢。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-5-16 10:45 PM 發表
計劃啫,還沒實行
如果歐洲決心留在伊核協議,必定不能用美元交易,因為只要用美元國際清算就要經美國SWIFT系統

引用:
原帖由 talkabouti 於 2018-5-16 10:35 PM 發表
即刻左又罰右再罰,跟住經濟封鎖,再屯兵你屋企門口⋯⋯咪又乖乖扭耳仔道歉。
一語道破

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]