• 瀏覽: 36,667
  • 回覆: 402
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 nudelife0 於 2018-5-16 10:30 AM 發表
條街主要就是電訊商霸佔, 殺街電訊商第一個反對
然後就係港毒邊青老年人, 法輪功等奇人異士 , 對正常的香港人殺街無影響
如果嘈唔到樓上居民,其實樓下做什麼都無問題,但現在正正係嘈音問題,滋擾居民

引用:
原帖由 panda124 於 2018-5-16 09:19 AM 發表
收入一部份。。
變質了。。

嗰班大媽全部來自大陸, 唱歌跳完舞就搵嗰啲阿伯直落

公狗黨議員不以街坊利益為先,永遠唔好選佢哋

住樓上真係慘

大咩媽吖, 根本乜撚嘢古靈精怪人都有, 呢個阿叔又話去跳金剛圈, 嗰位師兄又話頂足球, 你又話唱歌我又話唱歌跟本就係道鬥大聲, 其實大家都唔撚知大家根本唱乜, 呢條街可以繼續做行人專用區, 不過真係唔撚可以再做表演

贊成

支持殺街

一刀切,邊個都唔準表演!絕對讚成!成班廢坑搞到不堪入目污煙瘴氣!

如果要有牌至可以擺檔就失去原意了。而且要搞咁多行政工作浪費資源不如摺左算。

引用:
原帖由 小圈子領導 於 2018-5-16 08:22 發表
搵許智峯打唱歌大媽趕走佢地
面貼面環抱,大媽話你來吧

跟本應該要整頓。

支持全面封鎖!

引用:
原帖由 小圈子領導 於 2018-5-16 08:22 AM 發表
搵許智峯打唱歌大媽趕走佢地
似乎係一個幾好嘅辦法

[qu

ote]原帖由 jfavejfave 於 2018-5-16 08:18 AM 發表
旺角行人專區熱鬧但噪音擾人,令人又愛又恨。有建制派區議員動議取締旺角行人專用區,有泛民議員..

旺角行人專區熱鬧但噪音擾人,令人又愛又恨。有建制派區議員動議取締旺角行人專用區,有泛民議員反對議案,認為首要凝聚持份者共識,以平衡各方權益,並反建議加入監管和發牌制度以保留行人專用區。有街頭表演者指現時無法例規管街頭表演,冀政府設發牌制度為噪音、阻街等訂立標準。

有關撤銷旺角行人專用區的議案 ... [/quote]

舉腳支持

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]