• 瀏覽: 73,526
  • 回覆: 652
  • 追帖: 7
+36
挑!咁多提醒,不如直接提醒陪審團,你哋判有罪我都會放生……

大法官引導陪審員作出判決, 咁係法官話事定陪審團話事? 怪唔得女神象都係蒙眼, 天秤不公平也無能唯力, 唯有蒙眼,無眼睇。

金主今次應使唔少錢

法官提醒陪審團即使誠實證人都可能認錯人
....
哈, 咁都得?
不如 唔好傳証人, 連審都慳番. 直接放晒d犯啦 

呢單畸屎唔需要審60幾日喎, 第一日開庭狗頭髮棺咁樣提醒, 第二日陪審員就可以舉手決定勝負了.

引用:
原帖由 fooddrink 於 2018-5-15 03:20 PM 發表
七警案又有無類似引導?
七警個狗官連驗傷報告都可以忽視

話時話醫學界又唔會發聲踐踏權威

引用:
原帖由 武德鼎 於 2018-5-15 03:22 PM 發表

七警案有陪審團咩?
全程都係條西人話事
七警就疑點利益歸於控方,
暴動就疑點利益歸於辯方,
兩個口係唔同D

皇法正寫原來係黃法,懂了

引用:
原帖由 武德鼎 於 2018-5-15 03:18 PM 發表
前年農曆新年發生的旺角騷亂,本土民主前線前發言人梁天琦,與另外4人否認暴動等6項控罪,法庭繼續引導陪審團作出裁決。

法官在引述當晚拘捕第二被告李諾文的警員供詞後,向陪審團作出指引,表示即使是誠實證人都可能會認錯人;當日辨認出第二被告的警員,兩人是第一次見面,她提醒陪審團當日是夜晚,要考慮光線是否足夠讓警員認出被告。

另外,當晚有好多人,而且人群一排排,非靜止狀態,警員亦指出他並非站在一 ...
夜晚 七警 認錯人
有得諗

Turnbull directions

9官漏提嘅話,有借口上訴㗎!

引用:
原帖由 fooddrink 於 2018-5-15 03:20 PM 發表
七警案又有無類似引導?
人地無線成條片影住,點都冇得講啦,如果冇條片都仲話有得打下。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-5-15 03:52 PM 發表
呢單畸屎唔需要審60幾日喎, 第一日開庭狗頭髮棺咁樣提醒, 第二日陪審員就可以舉手決定勝負了.
我都覺得奇怪
審戰犯咩需要審60幾日

引用:
原帖由 wk221ab 於 2018-5-15 03:56 PM 發表

夜晚 七警 認錯人
有得諗
七警得條契弟做證,
連拍片人都無就照判入獄,
真係燒佢本數簿

引用:
原帖由 武德鼎 於 2018-5-15 03:18 PM 發表
前年農曆新年發生的旺角騷亂,本土民主前線前發言人梁天琦,與另外4人否認暴動等6項控罪,法庭繼續引導陪審團作出裁決。

法官在引述當晚拘捕第二被告李諾文的警員供詞後,向陪審團作出指引,表示即使是誠實證人都可能會認錯人;當日辨認出第二被告的警員,兩人是第一次見面,她提醒陪審團當日是夜晚,要考慮光線是否足夠讓警員認出被告。

另外,當晚有好多人,而且人群一排排,非靜止狀態,警員亦指出他並非站在一 ...
狗官

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]