• 瀏覽: 54,756
  • 回覆: 518
  • 追帖: 1
+29
引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-1 09:40 PM 發表

what 7 you said ?     X2  
又係你講什麼:.......的確唔關香港人事,香港人做返香港奴才就得囉,你理得大陸人........

大佬,你即係話中國人做人奴才都唔關香港人事?!

唯一可能就係:如果大陸人唔係中國人,唔會走黎搞香港,
或者香港人唔係中國人,
咁大陸人的確就唔關香港人事,

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-6-6 11:15 PM 發表

又係你講什麼:.......的確唔關香港人事,香港人做返香港奴才就得囉,你理得大陸人........

大佬,你即係話中國人做人奴才都唔關香港人事?!

唯一可能就係:如果大陸人唔係中國人,唔會走黎搞香港,
或者香港人唔係中國人,
咁大陸人的確就唔關香港人事, ...
what 7 you said ?     X3

大陸人做大陸奴才,香港人做香港奴才,西毛做返西方奴才,各安天命!

大陸奴才來到香港,自然做香港奴才,香港奴才移民到西方,自然做西方奴才,各安天命!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-7 08:22 AM 發表

what 7 you said ?     X3

大陸人做大陸奴才,香港人做香港奴才,西毛做返西方奴才,各安天命!

大陸奴才來到香港,自然做香港奴才,香港奴才移民到西方,自然做西方奴才,各安天命! ...
中國人係國土任何地方做政權的奴才........都關中國人事。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-6-7 08:39 AM 發表

中國人係國土任何地方做政權的奴才........都關中國人事。
你認係中國人,又咁關心大陸人,都係好事!

不過都要全面d,關心下西方,佢地一樣有慘事、衰事,因為我們都是地球人!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-7 08:45 AM 發表

你認係中國人,又咁關心大陸人,都係好事!

不過都要全面d,關心下西方,佢地一樣有慘事、衰事,因為我們都是地球人!
我一向承認我自己係中國人,
反而你就倒似唔認同香港人係中國人,
所以先會講出大陸人做政權的奴才唔關香港人事..........
(當然,你亦可能係唔承認大陸人係中國人)。

講真,港獨其實係你地的心態搞出黎。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-6-7 08:50 AM 發表

所以先會講出大陸人做政權的奴才唔關香港人事..........

講真,港獨其實係你地的心態搞出黎。 ...
係你分開【香港人】同【中國人】先播

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-6-7 09:20 AM 發表

係你分開【香港人】同【中國人】先播
但我認同「香港人」係「中國人」......
唔似某啲人,
將「香港人」由「中國人」中分離出來,
認為「大陸人」做政黨奴才唔關香港人事。

死都唔肯移民,日日留係令自己嘔的地方,才是真正奴性

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-6-7 08:50 AM 發表

講真,港獨其實係你地的心態搞出黎。 ...
我承認自己是中國人,而且很尊重中國政府,包括中國政府管治的方針,

也很尊重大陸人,大陸人喜歡做生活水平不斷提高的奴才,有何不可,我們要尊重他們的意願!

你既然承認自己是中國人,就要尊重中國政府,如果不支持,可以不理他們,反正香港人管不了中國政府,

甚麼奴才不奴才你是管不了的,隨他們吧,因為所謂大陸奴才也自覺幸福,也因為你無能力干涉,所以唔關你事!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-7 12:23 PM 發表

我承認自己是中國人,而且很尊重中國政府,包括中國政府管治的方針,

也很尊重大陸人,大陸人喜歡做生活水平不斷提高的奴才,有何不可,我們要尊重他們的意願!

你既然承認自己是中國人,就要尊重中國政府,如果不支持,可以不理他們,反正香港人管不了中國政府,

甚麼奴才不奴才你是管不了的,隨他們吧,因為所謂大陸奴才也自覺幸福,也因為你無能力干涉,所以唔關你事! ...
首先,我只係唔滿意中共政府。

中國係中國人的中國,中國人先係中國的主人,係中共政府的老闆。

對於唔滿意的伙計,老闆絕對有權「解僱」唔滿意的伙計。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-6-7 10:17 PM 發表

首先,我只係唔滿意中共政府。

中國係中國人的中國,中國人先係中國的主人,係中共政府的老闆。

對於唔滿意的伙計,老闆絕對有權「解僱」唔滿意的伙計。 ...
所以我咪一早問你個plan係點,中國人點樣「解僱」中共囉,你一直都唔比個plan我睇,

係咪無plan呀,無 plan 即是空談,即是你既幻想、夢想,醒下啦,現實解僱唔到架,咪咁儍!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-7 10:25 PM 發表

所以我咪一早問你個plan係點,中國人點樣「解僱」中共囉,你一直都唔比個plan我睇,

係咪無plan呀,無 plan 即是空談,即是你既幻想、夢想,醒下啦,現實解僱唔到架,咪咁儍! ...
你到而家都唔明我想講乜?!(香港小學教育真失敗)

你口口聲聲「尊重」伙計,但就可以唔尊重同自己作為政府老闆的人民?

定係中國人奴性太重,唔識要當家做主?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-6-7 10:29 PM 發表

你到而家都唔明我想講乜?!(香港小學教育真失敗)

你口口聲聲「尊重」伙計,但就可以唔尊重同自己作為政府老闆的人民?

定係中國人奴性太重,唔識要當家做主? ...
你個plan呢? 比個plan我睇點解僱中共呀! 我尊重你既立場,但你無plan就只係廢up!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-7 10:35 PM 發表

你個plan呢? 比個plan我睇點解僱中共呀! 我尊重你既立場,但你無plan就只係廢up!
你失憶呀!

早幾日咪答左你:

我成日都講,中國出現過唔少強奴壓主的情況,(話明「強奴壓主」,重邊有Plan?)
例如明朝魏忠賢、王振,宋朝童貫、唐朝魚承恩.......
無人要求任何人同呢啲閹黨鬥,但總會要求人唔好去自動送上門,臣附呢啲閹黨。

所以我相信我若若活在閹黨當權的年代,我亦都係從未想過有什麼plan去推翻閹黨,
我只係會以我中國人身分自傲,唔會「自動送上門,臣附呢啲閹黨」。

中國人,若自願做人奴才,就等於唔係中國人⋯⋯⋯因為自甘墮落,就係賤。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-6-7 10:41 PM 發表

你失憶呀!

早幾日咪答左你:

我成日都講,中國出現過唔少強奴壓主的情況,(話明「強奴壓主」,重邊有Plan?)
例如明朝魏忠賢、王振,宋朝童貫、唐朝魚承恩.......
無人要求任何人同呢啲閹黨鬥,但總會要求人唔好去自動送上門,臣附呢啲閹黨。

所以我相信我若若活在閹黨當權的年代,我亦都係從未想過有什麼plan去推翻閹黨,
我只係會以我中國人身分自傲,唔會「自動送上門,臣附呢啲閹黨」。

中 ...
原來係活在古代既儍佬! 而家乜年代都唔知!

你都對,中國人幾千年來都係奴才,係賤,又如何,你認係中國人,一樣係奴才,一樣咁賤,

因為奴才同賤己印在你基因內,中華血統無得改變!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]