• 瀏覽: 54,741
  • 回覆: 518
  • 追帖: 1
+29
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-25 11:56 PM 發表

人擁抱帝國主義,係人地事嘛!
人地去死你又唔去死?!

我成日都講,中國出現過唔少強奴壓主的情況,
例如明朝魏忠賢、王振,宋朝童貫、唐朝魚承恩.......
無人要求任何人同呢啲閹黨鬥,但總會要求人唔好去自動送上門,臣附呢啲閹黨。

所以我相信我若若活在閹黨當權的年代,我亦都係從未想過有什麼plan去推翻閹黨,
我只係會以我中國人身分自傲,唔會「自動送上門,臣附呢啲閹黨」。

中國人,若自願做人 ...
對共產黨來說
你乖得很喎
那會要求你走
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-25 09:01 AM 發表

你錯了,如果外國人係有錢洗得鬼推磨,
二次大戰後就唔會有咁多殖民地可以和平獨立,
(記住,係和平獨立,而事實上,有啲係「被迫獨立」。
少數如香港都因為歷史原因。)

但大陸而家仍然擁抱帝國主義的虛榮,
為左做「大國國民」咁心做奴才,
但問題在於所以「大國國民」真係話到事?!
事實上,只係做奴才,畀一少撮人話事。

至於最後,如果你話去外國....
你似乎不斷忘記一點:
國家係人民的國家,人民是國 ...

國家係我的國家.......無人可以要求我走

pk

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-25 11:56 PM 發表

人擁抱帝國主義,係人地事嘛!
人地去死你又唔去死?!

我成日都講,中國出現過唔少強奴壓主的情況,
例如明朝魏忠賢、王振,宋朝童貫、唐朝魚承恩.......
無人要求任何人同呢啲閹黨鬥,但總會要求人唔好去自動送上門,臣附呢啲閹黨。

所以我相信我若若活在閹黨當權的年代,我亦都係從未想過有什麼plan去推翻閹黨,
我只係會以我中國人身分自傲,唔會「自動送上門,臣附呢啲閹黨」。

中國人,若自願做人 ...
人地大陸人喜歡做有錢奴才,又關你甚麼事?!

無plan,原來一直廢up,浪費我時間,對你非常失望!

pk

引用:
原帖由 anti_hkd64 於 2018-5-14 09:47 PM 發表

係狗奴才呀
講緊你老母。

外送好色身體到家

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-5-29 06:43 PM 發表
外送好色身體到家
暴露性慾被

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-5-26 11:45 PM 發表

人地大陸人喜歡做有錢奴才,又關你甚麼事?!

無plan,原來一直廢up,浪費我時間,對你非常失望!
大陸人天生喜歡做奴才,關香港人乜事?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-29 11:25 PM 發表

大陸人天生喜歡做奴才,關香港人乜事?
非常對,的確唔關香港人事,香港人做返香港奴才就得囉,你理得大陸人,

你日日講大陸人係奴才,就係多管閒事!

如果大陸人唔係中國人,唔會走黎搞香港,
或者香港人唔係中國人,
咁大陸人的確就唔關香港人事,

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-30 09:12 AM 發表
或者香港人唔係中國人,
what 7 you said ?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-30 09:12 AM 發表
或者香港人唔係中國人,
what 7 you said ?     X2  

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]