• 瀏覽: 356,601
  • 回覆: 110
  • 追帖: 42
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-3 15:22 發表

請問版主,咁樣做算唔算違規。
有啲會員會係佢個 POST 嘅 2 樓、3 樓

1)一路 POST 一啲自己嘅 COMMENT,自問自答。
2) 再 POST 其他新聞係原新聞個帖度(版規話一個會員一日只能出 5 個帖)
3)寫「暫留」
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27755639&extra=page%3D2
884 ...
(灌水定義包括 : 自行推帖及連續引用或回覆自己之留言,以及短時間內不斷重複於同一主題內出帖)

「緣分是本書,翻得不經意會錯過,讀得太認真會流淚。」
熱賣及精選
引用:
原帖由 A飛狐 於 2018-10-3 20:40 發表

首先谢谢公正及快速處理 !

ps  :
1)本人並非还纠结什麽,只想弄清,你们解讀“西狗”二字,侮辱了谁?什么民族?待本人不会再踩地雷。

2)请提点有关版主ToressKing(像是资深版主)熟点版規,因他说本人犯第三條。

谢谢 ! ...
4a.  嚴禁以侮辱性或歧視性的標籤字眼,醜化或貶低各地民族。不接受的標籤字眼包括諧音或意思相近的字眼如:支那人、呆灣人、傷港人、蝗蟲、港燦、港豬、港畜、陸A、陸蝗、黑鬼,或形容任何種族或地域的人為豬、狗或畜...等等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-4 06:32 發表

依我宜家理解係
1)1 樓及 2 樓係可以作為樓主使用
2)如果 2 樓係一啲無意義嘅帖(例如:暫留、中共奴才睇清楚係中國XX,唔係美國XX),一樣算係違規。

唔知啱唔啱呢?

...
#3 打後無意義而同時是短時間內出現的話, 違規

引用:
原帖由 thorin 於 2018-10-4 08:41 發表

有個問題
版規話明所有投訴不准許其他人發表意見,
昨晚見到你處理投訴,明明見到bomdhead的帖(515) 你卻視若無睹
bomdhead經常在此撩撥是非,唆擺版主懲罰異己,你同socialwong
無可能睇唔見,為何還繼續縱容他批評投訴人? 是否因為他懂得擦版主鞋? ...
說得對,一併處理。

引用:
原帖由 A飛狐 於 2018-10-7 01:31 發表

我投诉完佢即被追殺啦。

[二] 嚴禁洗版或呃post
呃post的定義是指無意義,空泛,過於精簡,使用符號或圖案表情(打thank you、hihi、推、ccc、... 、see 等都計算在內)
(某些版會有不同的規定,進入不同的版之前,請看清楚該版版規)

X2 , X3 視作過於精簡,  下次打多幾個字, 撤銷扣分, 保持屏蔽.

引用:
原帖由 wasana 於 2018-10-7 19:17 發表

咪錫住你囉!
我20分是必然的。
連打
泛民賤畜都扣,
XYZ政黨都扣20,
可能小共產黨會加20
政黨不是版規保護範圍, 原則上不違規
可提供相關連結跟進?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 easyfinder814 於 2018-10-21 00:06 發表

請問版規有用嗎?  差不多每一主題都有明顯違規帖, 不禁要問一句, 這裡有版主嗎?
請提供相關連結.

引用:
原帖由 打雜天使 於 2018-10-22 13:14 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=6&tid=27797743&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

請問關帖理由何来? 版主你無啦啦關帖我點樣回帖?

另外版主有空可解釋ㄧ下什麼正常回帖畀其他會帖可以嗎? ...
版規1B b. 必需附帶樓主的個人分析及評論 (個人評論及分析至少20字或以上,能帶挑釁性,內容創新或在個人評論位置加入吸睛標題, 版主將按內容作出加分,會員如認為內容有討論價值亦可按檢舉通知版主加分, 違反版規1A及1C的主題除外.)

評論不足, 加回後通知版主打開主題

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-24 12:47 發表

可唔可以再具體啲講:1)不能帶挑釁性,2)內容創新或 3)在個人評論位置加入吸睛標題

請問呢位會員嘅又算唔算呢?
佢嘅評論都係一式一樣。89195418919549 ...
那個主題?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-10-24 13:04 發表

我唔係要檢舉佢
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27802959&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3D0%26amp%3Borderby%3Ddateline%26amp%3Bascdesc%3DDESC

我只係想明白 (個人評論及分析至少20字或以上,不能帶挑釁性,內容創新或在個人評論位置加入吸睛標 ...
早前分區版主有在意見區為1B稍作解釋
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27436829&page=32#pid488068485

至於3. 只是在乎會員是否有心情就新聞內容寫評論及感受。
至於4. 意思是指寫個人評論位置是加個標題,不是改新聞標題。

引用:
原帖由 打雜天使 於 2018-10-29 16:50 發表

唉, 順便問埋版主 以下的回帖有冇觸犯4a 版規, 如果版主 你話冇 我以後識得点回呀?

8940459 8940460 8940461
https://news.discuss.com.hk/view ... age=31#pid487961911

單單cap圖版主無法幫忙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 30678426 於 2018-10-30 16:04 發表

冇人處理?
講粗口既唔block
冇講粗口既反而block
乜道理?
自身違規跟別人違規是兩回事,懷疑違規可檢舉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 打雜天使 於 2018-10-30 12:58 發表

又順便問埋版主 如果你判定哩種回帖方式係合符版規的話 我以後就識得點回帖呀! 可以学习哩D回帖方式呀

唔出声 到第時我ㄧ回帖 就删帖呀 就屏蔽呀!

守規則果D 你地就視而不見, 到某D開帖有小小野違規 你地冇提醒 就雷霆掃穴執法!
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=27815419&utm_campaign=andro ...
最後一次 : 國家, 政黨, 公眾人物, 職業, 非本版版規保護範疇
懷疑違規可檢舉, 版主會判斷檢舉是否成立.

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-11-2 17:20 發表

有舊會員好唔鐘意我呀
已處理

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]