• 瀏覽: 356,245
  • 回覆: 110
  • 追帖: 42
引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 00:04 發表

咁點解柒頭唔係粗口
#265 已覆

「緣分是本書,翻得不經意會錯過,讀得太認真會流淚。」
熱賣及精選
引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 00:06 發表

講會員就粗口
講梁特就唔算,冇野講
公眾人物一直並非版規保護範圍

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 00:07 發表

都係呀,唔公平
公眾人物 政黨 國家 職業 非版規保護範圍

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 00:09 發表

豪比你,唔同你拗
要確認一下 閣下明白違規原因而避免下次再犯
否則問題會反反覆覆

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 00:11 發表

你扣我講粗口
版規係咪一律過
引用會員留言下使用粗口留言 有指向會員就是違規。
沒有引用留言下使用粗口留話 不違規。
閣下仲係唔明都無辦法。

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 00:15 發表

我講死撚蠢直接講會員
請提供連結

引用:
原帖由 freakgeek 於 2018-8-24 07:55 發表

大佬唔係喎,很多版友無引用打了粗口 而被你懲罰了喎!
「引用留言時禁止挑釁、辱罵...」呢條規就係人都知,唔使你講
「禁止污言穢語...」條規雖已被除下,但記憶猶新 始作俑者是你啵!
家陣推翻前言 ️ 又是版主大佬你喎! 叫啲會員典屈服你呀?!
嗱,我啱啱留言鬧梁振英係「仆街含家剷」不要又講過唔認帳

...
現行版規 引用留言指向會員是違規

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 09:39 發表

指向會員好多都有,只係暗串定粗口
粗口指向會員一定是違規,整條版規3單打、挖苦......等指向會員就是違規

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 09:46 發表

咁唔好整個引用功能
這個有點難度,舉個例:即是閣下不懂用筷子,就提議取消用筷子。
確實有點難度。

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 09:57 發表

你有咁既功能好難唔會指向會員
重點:閣下一定要粗口指向會員,這個版主幫不到閣下。

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 16:13 發表

Re #369, 372
找到了版規 (見下), 新聞版版規是沒有 #4
所以是違反總版規[四]
唔會係 “種族、地域、族群歧視、仇恨性言論而產生的衝突混亂” 啩?
又沒有 “鼓吹暴力或發表違反香港法律的言論”
是否 “對會員作出人身攻擊”?、
請  YanNessIsMe 版主指教
-------------------------------------------------- ...
看清楚 新聞版版規 ~ 參與討論前請先閱(4 August 2018生效)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 17:12 發表

收到了, 原來有新版規, 不准話 x絲, 願意遵守
雖然不知者不罪, 不能作辯護理由, 請問今次有冇扣分?
另外仍有人講 x毛, 好似冇執法
---------------------------------------------------------------
時政版版規~參與討論前請先閱讀(11th July 2018 生效)file:///C:\Users\ANTHON~1\A ...
此乃新聞版
有關時政版的請到時政文化討論版意見區查詢 時政文化討論版意見區及投訴區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 17:19 發表

找不到時政版版規, see pic
時事財經係咪, 版規未更新
無入到該版, 自然看不到版規
按入要到的版區, 各版置頂主題會看到該版版規.
有關時政文化討論版, 請到以下意見區內發表意見.時政文化討論版意見區及投訴區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 17:25 發表

會員叫馬道立 "黃" 官, 有暗示 x絲意思
請刪埋佢, 以示公正
Thanks
沒有連結, 處理不到
請提供連結.

引用:
原帖由 hksitison 於 2018-9-16 21:06 發表

算把啦, 麻煩晒
你刪我帖文, 都是因我話佢係 x 絲, 而家竟然話  "沒有連結, 處理不到"?
對呀,需要提供連結. 同時閣下被處理的留言是屬時政文化版, 請到該版意見區留言查詢.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]