• 瀏覽: 462,544
  • 回覆: 110
  • 追帖: 42
+334
本主題由 liecharyo 於 2023-6-9 10:02 設置高亮
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-8-5 16:27 發表

我睇唔到手指公喎, 係唔係只有版主先睇到???
暫時未有收到壇方通知相關「只有版主才看到」系統改動

附件

FEFFE258-5C34-482E-9C8C-5E5FF82A1ADB.jpeg(284.68 KB)

引用:
原帖由 偷野用 於 2018-8-5 16:43 發表

會員看不到扣分手指~

有關此罵戰:版主以多違一扣方式處理,扣分紀錄在#138,至於為何只有版主才看到扣分手指,跟系統管理員了解中。

此罵戰的另一位會員在其他主題內洗版式罵戰,而且已列入黑名單,因此該會員在其他主題內早就被禁言,而會員two3388是版主處理完檢舉,才到意見區處理其罵戰違規的,因此先後次序令大家誤以為版主只處理一方其無處理另一方。

引用:
原帖由 motivation 於 2018-8-5 17:05 發表

手指只能在網頁版看到,若用app是沒有的,我都試過因在app睇唔到不知版主有冇行動
app我看到有扣分藍色手指公,會員有沒有顯示藍色扣分手指公?

附件

9C98A2FE-A698-4C8F-9198-5E9477B12784.jpeg(228.14 KB)

引用:
原帖由 motivation 於 2018-8-5 17:12 發表

沒有啊,並且有些post block咗睇唔返的,例如你這個,但另一個封的可以按+睇返
thank you for your information.
i will check about this issue.

引用:
原帖由 motivation 於 2018-8-5 17:20 發表

app 版:例如圖中有些加“+”有些沒有 ,有“+”可看回內容,其他不能
問多少少, 幾時開始發現看不到扣分手指公?

引用:
原帖由 motivation 於 2018-8-5 17:34 發表

其實我以前都有懷疑沒有處理,因為一路在app看不到的,在網頁就看到,應該未有看到過,好大可能是app的setting 問題
我了解下

引用:
原帖由 魚蛋雞翼湯 於 2018-8-5 18:04 發表

向來是這樣的,被版主手動屏蔽的帖子會員是沒法看得到內容,因禁言而由系統自動屏蔽的帖子是可以打開來看的,很久以前已有人向壇方反映過這方面的問題,因為這個設計對禁止賣廣告完全起不了作用。 ...
我記得以前是可以看到被版主扣分的手指公的,那即是不知何時開始會員看不到,
只有版主及版扣分會員才看到,被版主手動操作的連扣分手指也看不到,
難怪會員經常誤會罵戰只有一方扣方另一方沒有扣分,這個或許要花時間跟進一下,謝謝會員資料。

引用:
原帖由 rocknnm 於 2018-8-5 18:06 發表

版主,你話叫中國人支那唔違規,我相信大部分香討會員都覺得叫中國人支那唔要得,而家有d仇恨中國/中國人嘅反中人士知道叫中國人支那唔違規,專登唔叫支那人,只叫支那,仲用G那/豬乸代替,我如果好聲好氣叫佢d叫中國人支那唔要得,佢d又唔聽,檢舉佢地又話無違規,但睇到佢d叫中國人支那又睇唔過眼,咁應該點做?

睇你講野都好留意每個會員所做所為,尋晚我見有個會員叫中國人支那(佢知叫支那人違規,所以只叫支那 ...
唯一方法 控制下自己想還擊的情緒,以還擊宣洩違規還是以檢舉代之是閣下取捨。
最後:支那 指向國家, 國家、政黨、公眾人物、職業 並非版規保護範圍
如說:支那人、中國支那人 指向民族則違反版規4.

閣下有幾多會員支持版主不清楚
版主只清楚知道閣下多個分身 被大量檢舉,這是數據性事實。

對閣下多個分身戶口回覆到此為止,如再來無理糾纏,將視作意見區內倒亂按程度扣分屏蔽處理。

引用:
原帖由 rocknnm 於 2018-8-5 18:47 發表

公道自在人心,我由頭到尾指責同還擊個d會員都係極度偏激嘅反中/港獨/台獨人士,我有cap晒佢d偏激言論,有圖有真相,你需要我可以post出來等大家睇下,睇下反中人士閙中國低端蟈/閙中國人支那人/畜生/狗/豬多人支持,定我還擊反中人士多人支持,我承認我有粗口還擊佢d有過火,但依地反中人士講野太偏激,正常好言相勸根本無用,最過分係佢d理虧仲人身攻擊我,令我不得不大力反擊。

香討會員眼睛係雪亮,唔係 ...
總之閣下相關戶口再有違規即禁言處理

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-8-7 17:24 發表
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27624435&extra=&page=14

版主, 我在8月6日檢舉 209# 帖子, 今天查看是屏蔽了, 但都是看不見是否有扣分, 請問何時可改善版面而可以看到犯規帖文被扣的分數?
我覺得陽光版規是最公平公正公開的. ...
這是壇方系統設定, 對壇方相關系統意見可到會員教學及意見發主題查詢

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-23 23:49 發表
我係9月高鐵通車講撚字比人扣人刪除,係咪講柒頭都要
版規3. 引用留言時禁止挑釁、辱罵、人身攻擊、挖苦。禁止粗言穢語或其諧音指罵會員或侮辱家人父母。

#115 無指向會員不違規.

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-23 23:54 發表

我講個撚字咋喎
撚字 唔係粗口?

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-23 23:55 發表

講梁生係柒頭,仲唔係人身攻擊
你還未理解版規?
版規3. 「引用留言時」禁止挑釁、辱罵、人身攻擊、挖苦。禁止粗言穢語或其諧音指罵會員或侮辱家人父母。

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-23 23:58 發表

ok算,費事為左廿分去煩
說話唔係咁講, 一日唔明, 一日都好麻煩.
即是咁 #115 留言沒有引用會員留言
而閣下有個"撚"字的留言, 在引用會員留言下使用粗口, 就是違規.

引用:
原帖由 聖公會 於 2018-8-24 00:02 發表

你講撚字唔係粗口
撚字唔係粗口就唔會扣分了吧!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]