• 瀏覽: 24,794
  • 回覆: 181
  • 追帖: 1
+11
Trump又會做野

美國總統特朗普威脅對伊朗實施制裁,但伊朗石油的買家可能置之不理。

由於上一次實施限制措施時,被列入禁運名單也並未阻止中國進口伊朗石油,因此伊朗石油的第一大買家中國的進口可能會維持不變。

對另外一個主要買家印度而言,其煉廠管理人表示,只要歐盟不施加限制,就可繼續向伊朗付款。

新聞來源連結:
http://money18.on.cc/finnews/news_breaking_content.html?section=exp&article_id=bkn-20180509235219779-0509_00842_001

反啦反啦 成班友仔作反啦

引用:
原帖由 人類仔 於 2018-5-10 08:48 AM 發表
導彈見

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-5-10 09:30 AM 發表

導彈見
爛仔一名

引用:
原帖由 人類仔 於 2018-5-10 09:35 AM 發表

爛仔一名
經濟封鎖

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-5-10 09:39 AM 發表

經濟封鎖
封全世界呀玩自閉

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-5-10 08:52 AM 發表
玩制裁歐洲都要捱貴油 lor
佢鹵味就係想賣多啲油嘛,你班友仔又只幫襯多啲。

攪完委內瑞拉,就攪伊朗。

石油交易市場係邊度?

引用:
原帖由 亞波波九代 於 2018-5-10 09:44 AM 發表
石油交易市場係邊度?
上海

引用:
原帖由 人類仔 於 2018-5-10 08:48 AM 發表
美國的制裁係可以派海軍去扣壓所有進出伊朗的船隻。歐盟,中國唔制裁都無用。

若果伊朗派海軍來,美國就有借口攻打佢。

美國計劃推翻伊朗政權只係時間問題。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-5-10 09:43 AM 發表

佢鹵味就係想賣多啲油嘛,你班友仔又只幫襯多啲。

攪完委內瑞拉,就攪伊朗。
仲有
想控制油價
尾腳都是一個很大的出口國

引用:
原帖由 ncream 於 2018-5-10 09:47 AM 發表

美國的制裁係可以派海軍去扣壓所有進出伊朗的船隻。歐盟,中國唔制裁都無用。

若果伊朗派海軍來,美國就有借口攻打佢。

美國計劃推翻伊朗政權只係時間問題。 ...
攻波斯 好大獲嫁WOR 唔易打WOR

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]