• 瀏覽: 60,737
  • 回覆: 348
  • 追帖: 7
+4
引用:
原帖由 jokerM 於 2018-5-9 08:21 AM 發表

年輕人無出路,對呢個城市唔係好事。
地產佬:關我差事

引用:
原帖由 domdom1982 於 2018-5-9 06:56 AM 發表
隻隻股票都話$7買,有D假姐。咁實有D實物股唔放格,又係股神.
可能個股神早排都係 $7
訓身入咗毛記

炒股唔理你,炒樓影響民生小心有報應

7蚊一股,11萬股,即係要77萬,當年2-3萬一個單位,即可以買35個單位,而家每個單位基本上賣400萬,計下條數,咁都有1.4億,未計租金回報。咁計埋,分分鐘超過2億。

股神

引用:
原帖由 knleung 於 2018-5-9 08:31 AM 發表
7蚊一股,11萬股,即係要77萬,當年2-3萬一個單位,即可以買35個單位,而家每個單位基本上賣400萬,計下條數,咁都有1.4億,未計租金回報。咁計埋,分分鐘超過2億。 ...
80年代2-3萬一個單位,骨灰龕?

引用:
原帖由 jfave3737 於 2018-5-9 05:31 AM 發表
除本地低調家族外,「超人」李嘉誠亦有居屋、公屋粉絲。記猶得超人在業績會透露:「如你買左長實股票,連同...

除本地低調家族外,「超人」李嘉誠亦有居屋、公屋粉絲。猶記得超人在業績會透露:「如你買左長實股票,連同其他股息放落櫃桶內,唔郁佢,咁就會有1,500倍。」現實又有沒有股東,真的如超人所說,長揸數十年不放?《蘋果》經明查暗訪,發現有一住戶,多年來居住青衣一居屋單位,80年代起持有長實股 ...
敬佩! 能堅持長線持有咁多年,有幾個可以做到!  我識一間咖啡室的老板,4元時買939,  長線持有建行多年,價很高都不賣,因股息不錯,也不用多理。

引用:
原帖由 dom2003 於 2018-5-9 08:18 AM 發表
一年5球股息每月使一萬?!
咁on9死L左佢la
成億身家仲要節衣縮食,真係唔知為乜

香港大把有錢人,樓價大跌冇可能

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2018-5-9 08:15 AM 發表

聽聞就執笠
希望係真嘅就好嘞!

當年7蚊買11萬股成77萬。。。當年77萬可能可買幾層樓

一年五息,配服,

80年代有77萬夠full paid買入2間2房的青衣青怡花園,今日市值千五萬!如果九按放租夠入18間,市值已過億!

冇新聞都好嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]