• 瀏覽: 3,252,367
  • 回覆: 6
  • 追帖: 315
+313
引用:
原帖由 Tpang 於 2018-4-26 03:26 PM 發表

NO NO!! 所以我說我寫作能力差, 我意思係大家一齊交流意見, 無需想太多, 唔需要刪任何野!
C兄,仲有金仔和老米會談這邊又怎樣發展?前幾天印度也來會談,可否講下這兩方面。

引用:
原帖由 Tpang 於 2018-5-31 04:23 PM 發表
最近美國又出爾反爾不理早前良好既談妥氣氛對中國又一次制出500億關稅清單並將在6月15日宣佈清單內容. 媒體很多人說這是其中一種談判策略, 好等談判能夠為自身爭取更大利益. 但大家有無一種擬問, 假設美國在貿易上爭取到預期既利益, 那麼美國是否便可安枕無休呢? 答案肯定係NO!! 就算要中國買晒美國農產品或將逆差縮減2000億美元對美國也是無補於事. 美國既問題係國內結構性問題, 其過度金融化再加 ...
C兄……A股入摩,到最恐時候買那隻A股最好……囯外又跟阿爺那公司掃貨?

引用:
原帖由 Tpang 於 2018-6-1 03:24 PM 發表

我現時還沒有想這個問題. 反而港元地位到那刻怎樣走我才想知.

================================================================================
美國無所不用其極地要脅其他國家配合圍堵中俄, 除了以上所講増加貨物關稅外還有現在美國所強調要跟其他國家所進行既雙邊談判. 這些國家如選擇配合除了損失利益外, 在美 ...
地位是誰給?不給就是澳門紙。

引用:
原帖由 Tpang 於 2018-6-1 03:43 PM 發表

!!
所以我舊POST 2 問了個問題香港聯繫匯率何時脫, 如果唔脫香港怎樣應對呢場大刧! 記得嗎? 這個問題很專業, 我真係唔識!
脫不脫不是漢家話事,是國際勢力放不放棄港。這埸大刧看來逃不掉。

引用:
原帖由 Tpang 於 2018-6-1 03:53 PM 發表

呀爺唔會放棄香港如果戰略上沒有犯錯, 如果中國輸掉呢場搏奕香港將萬刧不服!
戰略上唔放棄佔領港,就國際勢力選擇放棄同関水喉,香港死國際勢力只小一忽肉,呀爺就冇左個門口,已經有晒借口放係到等時辰到。

引用:
原帖由 Tpang 於 2018-6-13 12:58 AM 發表
新加坡舉行既美朝峰會可謂無料到. 這個峰會只需睇兩樣野, 1) 北韓會唔會不可逆的棄核. 2) 美國在日韓駐軍問題怎樣取態. 可惜兩樣東西也沒有作實!  無他, 樓上以經講過北韓棄核而美國繼續在日韓駐軍則中國等同廢了一隻手. 而美國徹軍則等同放棄石油美元在西太平洋這個罩門, 就連美國在韓部署既薩德系統也隻字不提. 那麼這個會開既目的跟本就唔係為呢D, 因為擁核(中) 在日韓駐軍(美)對雙方太重要. ...
如師兄所言天下圍攻。

引用:
原帖由 pureco 於 2020-5-28 07:22 AM 發表

港元在國際流通量只是港元儲備的三分一。
取消只令港元歸邊人民幣,則中國外匯儲蓄又多一筆,隨便囉。

制裁下仲可流通?變成廁紙歸邊?拿拿聲換晒人仔最安全,最小人仔可買囯內豬同米菜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]