• 瀏覽: 3,251,934
  • 回覆: 12
  • 追帖: 315
+313
引用:
原帖由 山寨pun金蓮 於 2018-8-3 09:31 AM 發表
話時話,你老友cwcwm,即係未買過樓嘅懲教署低級officer呀,佢fb live講政治經濟呀,你去捧下場,取下暖,等最後勝利日啦!
師兄點知道平行時空真人其實係懲教署低級officer,之前我仲以為佢係啲濕久大學研究員添

引用:
原帖由 山寨pun金蓮 於 2018-8-6 10:12 PM 發表

佢開晒fb fan page,長期自己like自己share自己,條女一家都貼晒,中大運動科學系Bryant 麥chi威,自己search下,每周有直播,害更多人。
chi = chun,2007年先畢業,但講到自己乜都識,乜都經歷過,97年先F.1仔,網上真係好多呢啲虛幻嘅「猛」人

引用:
原帖由 breadstick 於 2019-11-26 05:14 PM 發表

中美貿易戰成年,
美國經濟何來金融盛世?
那盛世只是為總統選擇做個背景板,

又大又高.怖景板,
卻建立於風雨交架的世道.

北大狀元,是FBl最高懸紅.
五百萬美元等於之前,麥西哥大毒梟懸紅.

狀元完全理解美股的運作和短板.
金融戰.老尾必敗.
所以,特別緊張. ...
師兄有否新聞嘅連結?

引用:
原帖由 breadstick 於 2019-11-26 06:01 PM 發表

google 查FBl北大狀元便可
謝謝師兄!

引用:
原帖由 月之華 於 2020-3-17 03:36 PM 發表

中國增持美債了,老美你就一路qe啦
師兄,那個是滯後一月份嘅持有數量,而家可能沽咗好多都未定。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-3-27 03:30 PM 發表

呵呵……一點分享而已……謬讚了!

關於美國股市,我這里提供一個數據:道指17,000點!

這個點,是美股的生死存亡線!我也不知道這個數是怎麼計算出來的,只知道,這是專業人士提供的。(應該是牽涉到複雜的數學模型的計算,以及各類指數的採擷,再加上風險系數等,我猜的!)

有了這個數字,我們就會 ...
牛兄想表達嘅係華爾街想壓金價,而唔係救黃金吧?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-3-31 06:49 PM 發表

美加州倉庫忽然發現3千9百萬個N95口罩存貨,及逾500部呼吸機,看來,美國家大業大,到處都有大量倉底貨供應,邊個再話美國全世界偷防疫物資,我第一個唔同意! ...
個故事有啲牽強

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-4-9 09:33 AM 發表

卑劣無比的呆灣政棍
以前WHO會買美國怕,唔會講得咁直接同點名,而家時代唔同了,點名話台灣,即係間接話佢地係流氓同搞台獨。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-4-17 02:01 PM 發表

是的,而環球統一電子貨幣亦是大勢所趨,在下曾在其他師兄的貼也曾說過的。。。
原因不說了,因有很多高手師兄討論過在下不再班門弄斧了。。
還是那句說話,電子貨幣面世將會減少貪污、洗黑錢問題。。。但同樣會使國家難用超印銀紙解決金融及經濟問題,及每個國家到底值幾銀等等的問題。。。
當然全球要真的行電子貨幣那天可能在下也早以騎鶴了。。哈哈 ...
師兄,介紹你睇George Gammon嘅視頻講電子貨幣:

https://youtu.be/lkgV7LJv5Os

其中一點佢講咗但我無諗過嘅係電子貨幣可以設定到有使用期限,咁就可以迫啲人儘快洗咗佢而製造到佢地想要嘅通脹!

引用:
原帖由 csso 於 2020-7-14 01:32 AM 發表

KC你都信,佢被炒後反中反上腦!利申,我以前都鍾意睇佢講嘢!
咁套youtube片內嘅嘉賓羅霈良又信唔信得過呢?上網搵佢啲資料又唔見有負評。

Tpang兄你比嘅新聞link入面提到另外一個亮點係外資狂增持人債,即係佢地都認為美元會跌,人仔會升

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-8-26 11:15 PM 發表

現在美國是熱鬧了,白人至上的結果,就是白人警察對準黑人平民的背部,連轟幾槍!

我真期待,美國街頭白人黑人拿槍互射的靚麗風景線,在美國遍地開花! ...
已經發生咗個17歲白人青年射殺咗兩個人,但新聞無提這兩個死者是否是黑人,係就更加大鑊

引用:
原帖由 蒙尼 於 2021-2-1 08:19 AM 發表

遊戲站應該只係前戲
而家開始夾白銀了
如果將來夾黃金
美元就真係完了
呢兩三日內銀價突然升咗10%以上,但啲金價就好明顯人為地撳住唔比升,真係似開始夾爆啲白銀沽空盤,好戲在後頭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]