• 瀏覽: 412,316
  • 回覆: 605
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 辟易 於 2018-7-26 07:27 PM 發表

運動就是生命
只是對身體而言

木有夢想的如楊過,就算創造出 黯然銷魂掌,亦只能夠在痛苦中無敵

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-7-28 04:05 PM 發表

沒有靈魂的軀殼 = 沒有鑰匙的門
深夜唔記得帶鎖匙要$3800開鎖架

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-7-28 04:09 PM 發表

少年你太年輕了

當你去到老餅米咁嘅年紀, 到時你就自然會明㗎喇
哲學,從來無人會明。
人生從來都要自己面對,其他人的意見只可作參考。
心如工畫師,每個人心中都已有自己的藍圖。
宗教,從來都是比人借用名目行騙。就以佛為例,信和學係2樣嘢。
信的,只要信不去問,每日諗下經就會成佛,這是迷信。
學的,每事問,對任何經典如何容合世事萬物都深入理解,佛像可以放去廁所。因為“佛”字只代表覺醒的智者

引用:
原帖由 yipb1 於 2018-7-28 04:12 PM 發表

多謝你 還說我年輕
年齡需秘密 但應大過你
不過我心態好年輕架
ee就快60喎

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-7-28 10:24 PM 發表

雖然我冇宗教信仰, 但我尊重所有宗教人物,無論佛像觀音像耶穌像定聖母像, 我都唔會放入廁所咁變態囉。
這是比諭。
當然,就如先人的一幅畫,我們只會用尊敬的的去懷念,又點會放廁所

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-7-28 10:39 PM 發表

如果係比喻,用「收埋床下底」會好啲囉
耶和華話拜祭偶像是違法的,要將這塊木頭掉落屎坑

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-7-28 10:37 PM 發表

好勵志嘅故事

佢講得好好:
最大的阻力就是自己
踏出第一步 向夢想出發
古語都有話:讀漫畫書不如行萬幾步。無論心中有幾大理想,都要有動力踏出第一步。

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-7-28 10:53 PM 發表

有賊人偷蕉

黃衫肥佬…名字可能就係係土地公呢個施主可能有眼不識泰山。

引用:
原帖由 辟易 於 2018-7-31 12:07 AM 發表

不知不覺他在國內已捐款起了差不多一百間學校.
今日剛看聶云台的"保富法".屬民國奇文發人深省.
文中對家族興衰作出很清晰的分析.句句深入人心.也感慨果然如此.
讀後就不難理解為何有一些人甘棄高薪厚職甚至億萬家業而去入世助人.
這些人應都參悟了文中道理. ...
損款起學校我最尊敬的是餘慕蓮。

家族傳承,原來係一門生意,呢門生意要做到收錢都要教個客,你比錢我幫你服務,但幫不了你的後人傳承,我只能比意見你去點做而令到子孫有能力傳承。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2018-7-31 12:45 AM 發表

其實係咪外援,
點解啲舞突然好咗咗多?
有一半係日本,片尾有寫。

引用:
原帖由 辟易 於 2018-7-31 01:40 PM 發表

羅蘭姐都做好多善事.她們真正懂得人生淡泊心安寧.
羅蘭姐,由細睇到大,覺得佢攞咗影后之後改變很大。親和力每日增強。做龍婆只是一個小角色,電影海報可以居正中大頭,更10幾年來變咗鬼節iCon。 人 去到可以完全放下自我,投入去做好當下,應該是成功之主要因素。

你睇返夏雨,果種爭霸執著之心幾咁令人討厭。

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-8-3 11:04 PM 發表
燈燈燈凳!好可愛既韓國雙胞胎
https://www.youtube.com/watch?v=HqLFKPkQnpE

萌到爆...真係冇得豬 
在潛意識中我最討厭小孩與動物被調教的影片。
以前唔知點解。現在已有大量資訊。
請勿對小朋友落 催眠意識指令 防害自由意識發展。即係咪做怪獸家長

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]