• 瀏覽: 411,923
  • 回覆: 4
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 bomdhead 於 2018-5-17 20:35 發表

明明強詞奪理, 佢仲話佢一直都好"卡痴"咁質詢公安!
北京警察逮香港記者,記者自認語言激動,搶(攞)証件,警察叔叔一直提醒‘態度態度’,律師強搶証件發生肢體衝突,警察辦工手法符合國際標準,女記者辱罵警察,香港縱容壞咗 - YouTube ...
不知所謂, 有心造新聞.

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-14 17:35 發表
會唔會只係少數山羊係咁,如果次次剪毛都死羊,多多成本都唔夠喎。

唔係次次剪毛都死羊, 而係 PETA 話 mohair 可用10歲以下羊, 但係非洲業界 mohair 羊種普遍6歲或以下被殺.

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-3-23 17:15 發表

一個封閉既國家能夠超英趕美,中國是一個奇蹟。開放是唯一出路。當年溫家寶在奧委會中以英文發言,令世人知到中國原來有人識英文,仲做到頭條新聞。

北韓,好似仲爭D嘢。
當然,時代在變,在非洲要搵份好工梗係學講普通話啦。但唔好忘記,電腦指令碼以英文為主。要追上先進領域,就要大量人民去學外國知識。

未睇到肥仔可以點做 ...
有時睇你點睇, 與世無爭也可以生存, 科技經濟領前不一定代表超英趕美, 汶萊 不丹 瑞士 瑞典...佢地都可以搵到自己生存之道, 肥仔恩係三代領導之中最效益主導的政權, 依家可以算係比佢走到條路出黎, 一條唔同以前必須背靠中國, 可以不完全受制於中美俄任何一方既路.

引用:
原帖由 freakgeek 於 2019-7-16 07:14 發表

講開又講
當年yahoo被稱為"左狗論壇"
怪不得行內人都說"昔日的yahoo,今天的discuss"
因為自從yahoo & sina論壇被左仔攻陷而關閉後
大部份共產打手隨即全部進駐香討
香討因而變得愈來愈左傾,單看新聞版就知
大量IP狂推中共及特區政府負面新聞甚至辱罵異己會員.
留言內容不停鞭撻民主自由人權及謾罵民主國家尤其是美國
香港人大多反對中共政權,所以 ...
每個版主都有私生活, 唔得閒routinely上來自然就唔上來了, 人家要真是你口中的左仔, 當年就唔會請我呢個流落花旗國既迷途小羔羊入新聞版時政版啦, 今天非左即右的對陣, 都只不過是眾多ideology之二, 所謂政治立場取向之類引發權力鬥爭, 呵呵, 版主鬥羸了還是版主, 鬥來把托咩..........

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-18 20:18 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190718/bkn-20190718110122468-0718_00912_001.html

動漫界巨大損失,京阿尼出品好多精品.還要死這麼多人..
君の名は。
我睇左兩次............

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]