• 瀏覽: 412,470
  • 回覆: 137
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-9-20 08:01 PM 發表
海鮮餐

嘩!中秋前夕竟然...餐餐都……算了咁開心……還是吃吧

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-9-23 06:39 PM 發表

影片
點解要提前講中秋節快樂....係約班朋友去旅遊?

條片代表甚麼?【明月幾時有,把酒問青天】

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-9-23 11:25 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=CQlt3-6N1P8
把聲好好聽.....超有feel.....這首歌蘇軾名作!真係百聽不厭

引用:
原帖由 辟易 於 2018-9-27 07:04 PM 發表

好多攝影作品背後都幾黑暗.
有張好出名的樹蛙相.後來才知攝影師擺好隻蛙姿態用膠水固定...
黐膠水咁恐怖?.......樹蛙本身點都有點濕濕地
點樣可以黐到膠水?

引用:
原帖由 H5N1抗菌素 於 2018-9-28 09:01 PM 發表

街頭戰士。鬼神辟易

閃喇
哈哈!師兄真係搞鬼 講到[鬼神辟易]......又真係好好笑

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-10-21 01:25 AM 發表
屙尿射穿牆 唔知樓下有冇人中頭獎呢?

勁!呢張相係邊度發生?

半人半神科幻的《超人力霸王系列》、《蝙蝠俠》、《蜘蛛人》《萬能俠》、《幪面超人》、《美國隊長》、《X戰警》和《正義聯盟》作為小說某程度上和金庸的凡夫俗子類有古代武俠小說有根本分別的

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-11-3 11:12 AM 發表
昨日生日,由上個月尾開始,日日都係食食食

坤記煲仔菜

鴻星酒家

Dohton Bori-Kornhill

唔記得店舖名

The Seafood Kitchen

和生飯店

呢個 ...
燈燈燈凳!EE~生日快樂

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-11-12 05:17 PM 發表
呢個婆婆好搞笑 好可愛

又真係好搞笑
ee....燈燈燈鄧!又有金、又有分執呀...
香港政府知多少 2
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27842227&extra=page=1

引用:
原帖由 bomdhead 於 2018-11-27 11:29 AM 發表

沉默的大多數的確係受夠了!
【短片】【一語道破﹗李卓人敗選原因】魏先生:我支持民主先會投陳凱欣、泛民講一套做一套、時常用意識形態綁架人民 - YouTube
【短片】【棄投泛民,呢啲係選民真實心聲!】聽眾鄭先生:很多人的票轉了、年青人不出來投票、逢政府政策必反會失去民心、這是一定的 - YouTube
【短片】【講得極好!摑醒劉小麗李卓人!】聽眾「一語道破」落 ...
埋怨被DQ?做老師唔識分因果?明明之前6秒讀一個字好撚型過喎?講理、講法、講做人行為道德........你有問題總是歸咎他人?你咁唔尊重宣誓就唔好做議員囉!你劉小麗做老師果陣,如果你D學生6秒讀一個字考口語,劉小麗你會唔會俾你D學生合格呀?你而家閱讀障礙呀?仲叫主席講你劉小麗停幾秒先算尊重宣誓?咁簡單的事情劉小麗都分別不到對或錯 是與非?立法會唔使收工呀?劉小麗你當初正正常常咁宣誓,一早做左議員啦!又唔見公民袋在宣誓時玩花樣?人地個個律師係知道法律上宣誓要清楚......不能亂來...連以前支持過佢的鄭大班,現在亦罵佢小學雞冇意思。

原來班犯民真心想小圈子選舉,重點係綑綁式投票,同投邊個由班犯民話事。
犯民班政棍一票先會值錢、重要。若人人有票,班犯民政棍果一票就真唔馨香。小圈子好過真普選,李呃人點輸係一人一票最佳示範

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-12-31 09:30 PM 發表
@YanNessIsMe        @辟易        @亞藍米        
@yipb1        @半空性感的膠袋        @飛天盒仔        
[taguid=537 ...
小弟祝大家新年進步!身體健康!希望ee你日日有食神.....

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-1-6 01:59 AM 發表
千祈唔好對住水魚尿尿
影片
哈哈!.....水魚反應點會咁....?真係搞鬼..........真係好好笑

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-1-10 08:15 AM 發表

我淨係識玩邪釘 仲要係好耐好耐之前, 朋友嘅朋友教我玩, 都係玩過一次咁大把
乜嘢係邪釘呀?打麻雀三筒叫邪牌我就知!原來劏水魚另一個叫法又可叫㩒水魚?

燈燈燈凳!又有金執

香港討論區論壇遊戲 之 腦筋急轉彎

https://www.discuss.com.hk/viewt ... 04&extra=page=1

引用:
原帖由 半空性感的膠袋 於 2019-1-11 07:48 PM 發表

這次的有些難啊
係難啊,要小心查證

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]