• 瀏覽: 412,302
  • 回覆: 306
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-4 07:49 PM 發表

不少人喜歡看馬而不賭馬.賽馬版有幾個會員長期討論分享,逢賽馬日也會預測賽果.但自己一毫子都不賭.純粹為興趣.
@yipb1 @飛天盒仔 ...
睇波不買波 係度扮大哥
睇馬不買馬 返去探嫲嫲
以上隨口up

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-4 08:36 PM 發表

賭波無咁激心.賭馬有時贏都不開心.十幾倍打落三倍幾來贏.
另一角度
咁多人或錢同一眼光
開心
再者 你有無發覺臨尾起飛 好多時走位零舍順 人馬 發揮到淋漓盡致

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-4 10:59 PM 發表

試過一次買咗隻9號,電視直播行沙圈隻馬個頭茸到以為佢食緊草,結果贏咗3個馬位世事無絕對
有無記得當年如日當中嘅金沙寶
一個o隆 就收佢皮

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-4 11:54 PM 發表

波同馬都有得做.不過馬賠率浮動,波固定.感覺上就賭波均真.買時幾多就幾多.
波係同馬會對搞
馬會當然可以把不大信心 投去外圍 贏面高

馬係先抽水 再派彩
馬係馬會基本上w梗 除一面倒投一隻馬

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-5 12:54 AM 發表

記不記得有隻馬位置買到馬會賠錢.從此後位置賠率底線由1.1調到1.05
當年我仲細未賭馬,後來聽人說的.
還有一單個警察挪用公款(定證物)幾百萬買一隻大熱位置,結果跑第四自殺. ...
唔記得 再早啲五蚊注
最少派5.1 就知
警察果單野聽過 但沒深究

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-5 06:43 PM 發表

我只記得銀星一號晨操收咗畢奇皮
畢奇無收
戴萊就收
當年話畢奇醫其間
淨電話費都越過百萬

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-6 11:46 PM 發表

難講.香港只是個樣本,本身做被台灣看的.雖然原有優勢國際港口金融中心.但物流一早被內地超過,金融中心地位現在影響亦越來越弱.
國內多個城市相繼超越或追近香港.台灣現時形勢又被太陽花搞成民運島.民生大倒退之餘社會撕裂亦很嚴重(搞不好香港會步台灣後塵).以中央風格可能已轉用其他計劃攻略.
如是這樣香港其實在中央眼中未必要保.陰謀論講由得香港亂成一團到時更出師有名.
早期香港有事中央都好緊張, ...
建議辟易你開多一版 叫超版帶領談政治
辟易你近期咁暢談

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-6 09:29 PM 發表

我由馬佳善,李格力開始接觸賽馬(未開始賭)
我由老豆叫我落樓下士多  買狗買馬 就開始接觸了
當時老豆寫在玉扣紙上 就比我去買  還記得可以買一蚊一注

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-7 04:21 PM 發表

近期熱門話題嘛.風花雪月即是同自己班老友飯聚飲酒無甚分別.大家都是幾杯下肚找個話題天南地北吹吹水.股票政治波馬女人八卦趣聞等等無所不談.
同佔中一樣,時下大家平時關不關心政治都好.現時都好難避免去聽或談.
平時我都好少談這些,公海亦罕有留言.不過總有些地方可以對自己一些看法說說.前日同朋友太子打邊爐,一來二去好自然又會講到這些.
一個個指點江山,覺得世界格局都已掌握.其實都是吹吹水而已. ...
年少時粗口,乜話題 都無乜限制時段 時間 地點
要講就講 都幾隨心而說
隨著人生 都變得“膽小”  已粗口嚟講 係卡拉ok關門後 乜乜器官 乜乜動詞都講  但出到去真係要知時間 地點了

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-7-8 10:44 AM 發表

買狗買馬。。。
60後?
什麼呀
早十年八年我都有係澳門買過狗
應該係 除非唔係 當時好似剛剛夠秤入狗埸

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-7-11 12:14 AM 發表
香港沉默的一群 憤怒了

https://www.facebook.com/214071328963264/posts/867123443658046/
貼紙牆搞得幾好 有紙墊底

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-11 01:39 PM 發表

要優化.搞一大輪被人一下收曬.
預計陸續有來.同佔中劇情發展差不多.不同在於林鄭太廢進退失據.
但我都一早講左反個批各佔山頭做不到甚麼大事.長期落去此消彼長同佔中下場一樣. ...
其實呢啲貼紙牆 沒有什麼大不了 一貼一收只會令事情變得 你我不想看的情況
自佔中已來 好像埋藏著一個火藥咁 只是現在釋放出嚟
上星期二林鄭略略帶過一下
只是沒人留意

聽番舊歌 有另一番風味

https://youtu.be/JbaNpeId4fE

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-11 07:32 PM 發表

好過掟磚,起碼叫做非暴力表達訴求.但社會撕裂一早形成,個個似你我EQ咁好會少好多事.由暴力示威開始就注定失敗.綁架埋其他示威人數來造勢都好快消費完.
我有份參加遊行的朋友其中一個做美容的.她理由就是不想香港有變化.這樣反而ok.不是送中好或不好.而是個人意願不想變.也不用去爭拗條例合不合理.
然後發生衝擊事件她已不再提反不反對,暴力始終過了很多人底線.所以就算真有200萬人遊行過都好.大家 ...
相信大部份出嚟遊行示威者
都不認同有暴力事件發生
其實深藍人士太虛 慣左以為14年咁 當住警察面前打到人頭破血流
個個以為自己“特”警
你所管理的香討 深藍人士仲大讚為義士 還以為自己勝利
時至今日 林鄭“跪低” 深藍或多或少心靈上受創 想用當年這套 未必如願
講真呢啲咁嘅貼紙仔 都可以拉上乜乜違法 每天每日都有人貼廣告
又唔見深藍出聲?
根本就係想14年個套 無論深藍深黃 都要停止暴力 就是我所想

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-7-11 06:06 PM 發表

但有人唔鍾意黐到周圍係,
若果有人撕走會點?

撕走唔犯法,但周圍黐就犯法~

一個响到黐,另一個根尾撕,
咁究竟邊個啱邊個唔啱呢?
#4485 睇完風花雪月吧 公海再作討論
@亞藍米 @auntie-ee @辟易

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]