• 瀏覽: 412,340
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 辟易 於 2018-4-29 05:37 PM 發表

香討都有類似版規
孟子曰:人必自侮,然後人侮之。

闢辟常說,版規沒有明文禁粗口,但如果指向目標是香討會員,是違反版規。

就如我在上一回所說,什麼湖北奇深圳沖呢類人,沒有勇氣面對自己的身世,以行為去令自己經常比人問候爸爸媽媽,在深心處,可能佢最討厭的是自己,點解會生於這種家

咁如果被剝奪公民權利的漢奸,仲受唔受憲法保障呢?

即係一個被永禁的香討會員,仲受這版規保護嗎?

引用:
原帖由 123chung 於 2018-4-29 06:27 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=HmQiz9Gysgk
真係乞人憎

引用:
原帖由 123chung 於 2018-4-29 06:27 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=HmQiz9Gysgk
什麼世界?呢件真係極品中嘅極品........一個城市大學法律系學士既垃圾議員

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-4-29 07:35 PM 發表

孟子曰:人必自侮,然後人侮之。

闢辟常說,版規沒有明文禁粗口,但如果指向目標是香討會員,是違反版規。

就如我在上一回所說,什麼湖北奇深圳沖呢類人,沒有勇氣面對自己的身世,以行為去令自己經常比人問候爸 ...
永禁性質上是論壇拒絕了該戶口作為會員存在.因此亦談不上受不受保護了.
會員是論壇根本.不會無端去永禁誰.問題是被永禁的一部份人會覺得自己沒問題.縱使違規累累.

大家晚上好

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-4-30 10:59 PM 發表
大家晚上好

@auntie-ee

今日感覺好熱跑咗2K只係想沖涼

引用:
原帖由 辟易 於 2018-4-30 12:32 PM 發表

永禁性質上是論壇拒絕了該戶口作為會員存在.因此亦談不上受不受保護了.
會員是論壇根本.不會無端去永禁誰.問題是被永禁的一部份人會覺得自己沒問題.縱使違規累累.
記得香港以前有 遞解出境 既判例。除咗香港出生的人,任何不受歡迎的都會送走。
唔知而家仲可唔可以咁判呢
如果可以既話果D湖北奇深圳沖肯定唔敢在香港反中亂港了。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-4-30 11:02 PM 發表

@auntie-ee

今日感覺好熱跑咗2K只係想沖涼
亞米出浴圖

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-4-30 11:10 PM 發表

記得香港以前有 遞解出境 既判例。除咗香港出生的人,任何不受歡迎的都會送走。
唔知而家仲可唔可以咁判呢
如果可以既話果D湖北奇深圳沖肯定唔敢在香港反中亂港了。
九七前跟九七後香港那段時間更自由?
試試港英時代出來反政府就知比較在那裡.

引用:
原帖由 辟易 於 2018-5-1 03:19 PM 發表

九七前跟九七後香港那段時間更自由?
試試港英時代出來反政府就知比較在那裡.
我任何時候都是自由的,因為我的界線比法律要求更高,這條是道德底線。古語話: 己所不欲勿斯於人。其實,在自由領域要有小小澄清。就是天與地中的一段對白,和諧,並唔係100個人要認同一句說話,是100個人有100句話,大家要點樣去尊重別人的不同意見。當然,要得到別人尊重,前提是言之有物。

今日睇咗一條片,印證我所說。年青人反判行為,大都可能討厭自己父母,但內心深處最憎的可能是自己點解係D咁既人的子女,所以做什麼事都想比人問候父母。
https://www.youtube.com/watch?v=lusrubEHA3E
希望小龍女能夠得到心靈上的治療。上一代的行為不是你的責任。

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-4-30 11:57 PM 發表

亞米出浴圖

你點知我浸浴架

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-5-1 08:14 PM 發表

我任何時候都是自由的,因為我的界線比法律要求更高,這條是道德底線。古語話: 己所不欲勿斯於人。其實,在自由領域要有小小澄清。就是天與地中的一段對白,和諧,並唔係100個人要認同一句說話,是100個人有100句 ...
由不認父到拍片自稱某人女兒.原生家庭悲劇無法改變,後天選擇在自己.女朋友三十歲人無業要她養埋一份,淪落到要拍片賣慘.但多次消費大眾同情心已經起了反作用.是有人唆使還是自己選擇不知,只是兩個人有手有腳要行到這一步那真是可悲.

引用:
原帖由 辟易 於 2018-5-1 10:28 PM 發表

由不認父到拍片自稱某人女兒.原生家庭悲劇無法改變,後天選擇在自己.女朋友三十歲人無業要她養埋一份,淪落到要拍片賣慘.但多次消費大眾同情心已經起了反作用.是有人唆使還是自己選擇不知,只是兩個人有手有腳要行到這 ...
條路自己揀。
小龍女身世是比平常人難。但 負面思維是自己揀。佢係有病需要搵醫生,但要醫佢個心是需要佢自己揀正面思想。她的人生,點解會覺得真愛是她?都係同一病源。對世界沒有信任。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]