註冊 登入

[其他] 風花雪月插少陣啦

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-12 11:07 PM 發表

我無跑半年,坐係度都出汗出到濕哂。而家每日跑2K,耐熱咗,靜態時無乜汗。
我同事同你差不多年紀,近年玩行山晨運每日1粒鐘。他開心的說靜脈曲張都唔見咗。我話跑步啦不如,佢話條氣爭D...... ...
硬係"的"唔起個心肝

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
藍色 連儂牆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-12 11:19 PM 發表

重點係精制。
近年追求健康既人聞糖色變,叫人生果都唔好食,怕吸收果糖。
周兆祥話比人聽,天然既蔬果仲要係生食,多多糖份都唔怕(他開咗間奇怪的餐廳)
我唔知信邊個好
但周博士的食生是我比較偏好的,因為自己感受到身體輕鬆咗。 ...
任何食物過量或偏食都會有害.周兆祥如果說"蔬果生食,多多糖份都唔怕".那肯定是靠害.

柳絮已將春色去
海棠應恨我來遲
引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-12 11:30 PM 發表

講政治既論壇,只有2登同香討。香討有規有矩。高登已被離棄。連登...白痴鬥傻仔好戲連場。只要唔啱聽就你爆我我爆你
一言堂有甚麼好說.
我只舉個例子.連登經常要話邊個係鬼(臥底)
香討有無人這樣說?最多話你曲線.
只有全部自己人同一陣營才擔心有鬼.甚麼人都有就不存在這問題了.
都是那一句.一言堂長久不了,也沒意義.

柳絮已將春色去
海棠應恨我來遲
癌症同基因有莫大關係,所以有家族史嘅,過 40,可以 3 - 5 年去做下身體檢查。
有啲癌症嘅治愈率好高。

台灣人⋯⋯其實大部份台灣人都唔係奶茶當水飲嘅。
係當飲料當水飲。
如果係開手搖杯開到可以執嘅話,一定係老闆唔夠勤力。

台灣人過重都幾嚴重,但係無歐美咁誇張。
尤其係男性,好多都高危人士,唔少變成糖尿。
引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-12 06:00 PM 發表

我自細不喜歡食甜,好奇怪.細路仔個個喜食糖.唯獨我喜歡酸.食甚麼都點醋.
台灣人飲奶茶當水,食的也重油.但好奇怪肥的人不算多.
國內食品跟香港管制不同,添加劑更多亦合法.其他食物問題不大,一食到重口味如川菜之類.香是好香,食也食得好過癮.但我好易腸胃不適.不過都可能去到國內食方面比較放縱有關.本身我胃口好,去玩更加是食個不停又唔驚肥.本身運動量夠及身體底子消耗得來.腸胃方面負擔大些而有反應 ...

日日都有「連登膠子」 俾差人拉。恭喜晒佢哋⋯⋯人生可以好精彩、好高峰。

回覆 引用 TOP

一講事實,佢哋搬唔到龍問,我就會俾人哋黑名單,因為啲人怕我講咗事實出嚟,洗唔到人哋腦。
其中有幾位會員幾百個分身都黑咗我。
不過我最敬重一啲,雖然成日俾我串,但係都無黑我嘅會員。

其實香討個制度係好公道,你黑名單我,就自然睇唔到我回你嘅留言。
引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-13 12:38 PM 發表

一言堂有甚麼好說.
只有全部自己人同一陣營才擔心有鬼.甚麼人都有就不存在這問題了.
都是那一句.一言堂長久不了,也沒意義. ...

日日都有「連登膠子」 俾差人拉。恭喜晒佢哋⋯⋯人生可以好精彩、好高峰。
跑馬煞科日百年一遇乞衣橫行城門河…爆硬?!

閒話一句
引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-13 12:33 PM 發表

任何食物過量或偏食都會有害.周兆祥如果說"蔬果生食,多多糖份都唔怕".那肯定是靠害.
周兆祥80年代的環保L,接近走火入魔的傻人。但以上2種講法都屬於偏激,我.從來取中庸之道的
現今世界,我就話乜都唔食得落肚。但為了生存,污染了身體同時亦代表有抗體,人類正向小強學習,有朝一日, 輻射.使乜驚呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-13 12:38 PM 發表

一言堂有甚麼好說.
都是那一句.一言堂長久不了,也沒意義. ...
最長久既一言堂是宗教
只要信不要問 日子到了就能見證

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-7-13 08:04 PM 發表

跑馬煞科日百年一遇乞衣橫行城門河…爆硬?!
爆大冷
有乜心水

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-13 21:49 發表

爆大冷
有乜心水
似爆屎渠多d
今晚食飯都冇胃口…
斷估天日投注破新底,馬會老總實揾人做嘢攪 肥佬

閒話一句
引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-13 21:48 發表

最長久既一言堂是宗教
宗教利害在利用圖騰模糊化人的知覺

閒話一句

回覆 引用 TOP

一早講咗啦,和平示威?邊有咁順攤 次次臨尾梗有一班人出嚟搞事

不過有件事我諗極都唔明,點解d暴徒每次都有大量鐵支傍身,而每一次有事發生,林卓廷條粉腸即時會自動出現

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-13 09:48 PM 發表

最長久既一言堂是宗教
總之一句講哂,信者得救

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-7-13 09:53 PM 發表

似爆屎渠多d
今晚食飯都冇胃口…
斷估天日投注破新底,馬會老總實揾人做嘢攪 肥佬
肥佬黎條仆街話 香港會為美國而戰鬥,真係火 都嚟埋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。