• 瀏覽: 412,309
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-6-20 09:37 PM 發表

好似好好味喎~
的確好甜好好味

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-6-21 03:42 AM 發表

其實有乜人有能力做而又從來無做錯過。傳媒絕對搵唔到位入呢?關於申報利益,好似只有董建華無得比人攪。可惜,八萬五被金融風暴攪死,23條被田大少拖後腳而做得一半.........唉 ...
董建華 比泛民班人話佢係老懵董 日日都話要董建華落台

引用:
原帖由 辟易 於 2019-6-21 02:24 PM 發表

弱國無外交.敘利亞大使張相當時被瘋傳.

4月14日恰好是賈法裡大使60歲的生日,這一天美英法三國以發動化學武器襲擊為借口對敘利亞政府軍的三處目標發動了空襲行動,共發射了100多枚導彈。
4月14日,美國向敘利亞大馬士革發射導彈襲擊。
4月9日,安理會召開敘利亞化學武器問題緊急會議,與會的各理事國展開激烈爭辯。當時,這位敘利亞駐聯合國代表在會上怒斥美國以謊言為由發動侵略戰爭,劣跡斑斑。 ...
呢張相真係令人好傷感, 弱國永遠都會被外國人看不起。。。

呢條友呢幾日好出位 原來又係基佬全一族

好奇怪,對比起佔中.今次泛民靜得離奇.得三幾個出來抽下水,而且仲有勸解意味.
佔中早期一個二個跳出來爭功助佔.
背後難道有內幕.
知道玩過籠明哲保身?
金主自己都顧唔掂無睱指揮無指令無人敢衝?
有了佔中經驗知道可以利用但控制唔到幫細既,由得佢地搞,目的已達到抽身?
連劉慧卿都出來講人話.真係罕見.

引用:
原帖由 辟易 於 2019-6-22 05:14 PM 發表
好奇怪,對比起佔中.今次泛民靜得離奇.得三幾個出來抽下水,而且仲有勸解意味.
佔中早期一個二個跳出來爭功助佔.
背後難道有內幕.
知道玩過籠明哲保身?
金主自己都顧唔掂無睱指揮無指令無人敢衝?
有了佔中經驗知道可以利用但控制唔到幫細既,由得佢地搞,目的已達到抽身?
連劉慧卿都出來講人話.真係罕見. ...
因為現時這一班年青示威者已經不受泛民控制,完全失控了,這就是張超雄的下場

http://www.orangenews.hk/news/system/2019/06/21/010119654.shtml

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-22 04:15 PM 發表

中國是弱國!
你啱, 世事都被你看透了~

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-6-22 06:34 PM 發表

因為現時這一班年青示威者已經不受泛民控制,完全失控了,這就是張超雄的下場

http://www.orangenews.hk/news/system/2019/06/21/010119654.shtml
佔中時已發生多次.不同團體爭地盤內鬨.

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-6-22 06:34 PM 發表

因為鑊鑊都係企係後面指指點點.....議員人工就收足,衝又唔見佢衝,有位佢就出黎抽水...比佢地坤左咁多年仲唔知咩!

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-6-22 06:46 PM 發表

你啱, 世事都被你看透了~
6月30日,支持撐警,無需要指定顏色衫,因為世界是七彩的。

總之,果日有出街就係架喇

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-6-23 01:32 AM 發表

6月30日,支持撐警,無需要指定顏色衫,因為世界是七彩的。

總之,果日有出街就係架喇
要求盡量穿白色或淺藍色衣服 到時見啦

https://www.facebook.com/214071328963264/posts/851776835192707/

2014年佔中之後
泛民的議席
都給本土派搶走了
泛民有損失 無得益
反而
他們要多謝梁振英
將本土派DQ

引用:
原帖由 風乂傷 於 2019-6-20 12:20 AM 發表

巴打講得好可惜好多人都唔肯接受現實,仲話好多人收錢去反政府
好多人生活係井中,到現在都認為沉默的大多數係支持修例的。
見到咁多人出來反修例,大出佢地的認知能力,唯有用"收錢反政府"呢個最容易想到的理由去解釋及自我安慰。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]