• 瀏覽: 412,768
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
各位晚上好,最近好嗎?

引用:
原帖由 半空性感的膠袋 於 2019-4-21 09:07 PM 發表

是呢!
由其可能會課徵空屋稅希望會對經濟有幫助吧
冇,因為就算有錢都俾班老嘅
抽乾晒水咁滯
再唔係就買埋晒啲
又殘舊又昂貴的美國裝備
你諗吓,台灣每次大災難
市民,機構捐出嚟嘅錢
俾政府拎去搞基建,而唔係賑災
平常嘅稅收去晒邊?
嘿嘿嘿嘿嘿嘿

引用:
原帖由 瘋狂樂曲 於 2019-4-21 11:42 PM 發表

冇,因為就算有錢都俾班老嘅
抽乾晒水咁滯
再唔係就買埋晒啲
又殘舊又昂貴的美國裝備
你諗吓,台灣每次大災難
市民,機構捐出嚟嘅錢
俾政府拎去搞基建,而唔係賑災
平常嘅稅收去晒邊?
嘿嘿嘿嘿嘿嘿 ...
去台灣看電視深深體會傳媒洗腦的力量.沒出去外面見識的台灣民眾就如被圈在圍牆內的一群,只接受傳媒餵養的"真相".確實可悲.

引用:
原帖由 辟易 於 2019-4-22 12:17 AM 發表

去台灣看電視深深體會傳媒洗腦的力量.沒出去外面見識的台灣民眾就如被圈在圍牆內的一群,只接受傳媒餵養的"真相".確實可悲.
台灣媒介正正處於氾濫地步
(好聽百花齊放 )
無論正/反 都有特定立場
問題在於想看/抗拒那種“ 洗腦 ”報道

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-4-21 01:38 AM 發表

二三四太又係嘅, 驚為咗分薄哂, 聯手撳住佢唔比佢娶多兩三個, 咁就大鑊啦, E+搞到佢咁樣!
應該好快可以分身家

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-21 05:35 AM 發表
@auntie-ee

間唔中食下都無乜所謂嘅。
通常夜市都係年青人或者成家大細去開下餐咁。

夜市好多嘢食,其實都係來貨好平嘅加工食品,油又係用最渣、同埋有一段時間先會用新油。
而好多北部夜市嘅食物,發祥地都係台中嘅「逢甲夜市」度泥。

...
無論去邊個地方旅行,主要都係要見識一下當地的風土人情 & 地道美食

引用:
原帖由 辟易 於 2019-4-21 08:40 PM 發表

相對來說古時禮教主要束縛女性而設.因為女性在很大段時間中充當了物品角色.除少數可以取得地位的,大多數沒有地位及話語權.並且被視作物品交換贈送.在有權勢階層中更普遍.
但不要以為古時保守.例如盛唐.女性裝扮是很性感大膽的.

安心事件我沒甚麼看法.轟動因為是名人.但放在現今社會並不罕見. ...
自古以來,只有唐朝對女性算係一個比較開放嘅朝代。

我聽過一個有關清朝時代嘅故事,話說有一個女人被洪水圍困,幸好有一個男人經過,拉佢上嚟,救咗佢一命。但係呢個女人竟然因為呢個男人捉過佢嘅手,認為已經沾污咗自己嘅清白,所以將自己嘅手臂斬落嚟。

引用:
原帖由 辟易 於 2019-4-21 08:42 PM 發表

反而我去饒河夜市次次都食花枝羹.其他隨行隨看,有興趣就試下.
冇食藥燉羊肉咩?

引用:
原帖由 瘋狂樂曲 於 2019-4-21 11:28 PM 發表
各位晚上好,最近好嗎?
樂樂 失蹤咁耐去咗邊呀

講起食,我去台灣一定食鼎泰豐小籠包。
我係超級小籠包控。

台灣雞鴨鵝都好好食㗎。本來舊年想去食三味雞,試下係咪咁好食,可惜無機會。
EE,如果去台灣玩,可以睇下啱唔啱食。

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-4-22 04:10 PM 發表

無論去邊個地方旅行,主要都係要見識一下當地的風土人情 & 地道美食

淨係講年青一代,醒嘅、能力足嘅,通常就係工程師或者去大陸發展。
台交清唔少過去做實習生轉長工。
年青一代中,能力比較差(其實 90% 都係,因為台灣大學太多),通常留係台灣搵食,佢哋寧願食屋企、住屋企、無乜前途,都唔願意去外面走走(唔單單係指中國)。
引用:
原帖由 辟易 於 2019-4-22 12:17 AM 發表

挑戰不可能……聽心算和看心算一腦兩個感官同時二用
https://www.youtube.com/watch?v=ZJWJoJ6mvnA

看到非一般中國人

[挑戰不可能之加油中國]20筆9位數閃電算創造珠心算奇跡令評委們「驚慌」

https://www.youtube.com/watch?v=NgaiHhMhsqM

厲害了中國人

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-4-22 04:24 PM 發表

樂樂 失蹤咁耐去咗邊呀
依舊如常
只係冇乜心情上嚟

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-4-22 08:20 PM 發表
[挑戰不可能之加油中國]20筆9位數閃電算創造珠心算奇跡令評委們「驚慌」

https://www.youtube.com/watch?v=NgaiHhMhsqM

厲害了中國人
簡直痴線。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]