• 瀏覽: 412,503
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-4-18 09:06 PM 發表

你肯定係真願諒??
當年檸檬都話唔介意栢豬啲閃咭,但過幾年之後....
每個嘅境界都唔同。我點知他們有什麼執念要永不放棄。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-4-18 09:35 PM 發表

每個嘅境界都唔同。我點知他們有什麼執念要永不放棄。
我唔係咁樂觀不過費事喺度講

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-4-18 09:40 PM 發表

我唔係咁樂觀不過費事喺度講
在廚房宣言後,有一個鬼婆神婆言他倆有緣無份,必定分手。果然分咗幾年。這幾年復合,唔知係咪...... 勉強冇幸福

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-4-18 09:53 PM 發表

在廚房宣言後,有一個鬼婆神婆言他倆有緣無份,必定分手。
果然分咗幾年。這幾年復合,唔知係咪...... 勉強冇幸福
我認為有可能是假原諒,識左三十年做唔成夫妻都未必想安仔死嘅,
如果安仔50歲身敗名列,唔做藝人仲可以做咩呢?
藝人接工作係排足一年,停工毀約要賠天文數字,
暫時原諒佢救番佢事業先,就算一兩年後真係離婚,
都可以話自己有嘗試過挽救呢段婚姻丫,只係無辨法呃自己啫...

其實以sammi嘅性格來講,今次真係輸得好甘,未必咁易放得低

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-4-18 01:38 PM 發表
安心偷食事件,網上越嚟越多惡搞~

https://youtu.be/LL42UTdamhE
仲有

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-4-19 12:44 AM 發表

仲有

犯了全天下男人都會犯的錯姐
唔洗油炸嘛

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-4-18 10:05 PM 發表

我認為有可能是假原諒,識左三十年做唔成夫妻都未必想安仔死嘅,
如果安仔50歲身敗名列,唔做藝人仲可以做咩呢?
藝人接工作係排足一年,停工毀約要賠天文數字,
暫時原諒佢救番佢事業先,就算一兩年後真係離婚,
都可以話自己有嘗試過挽救呢段婚姻丫,只係無辨法呃自己啫...

其實以sammi嘅性格來講,今次真係輸得好甘,未必咁易放得低 ...
三十年中的波折,心路歷程,只有當事人知。
如果有一天你有機遇碰到,

你會怎樣處理?

人誰無過,不過睇許智安,好可能又會再犯。
引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-4-18 08:26 PM 發表

sammi咁樣願諒老公,用怨恨心去看的旁觀者的心更怨恨。

引用:
原帖由 泉船 於 2019-4-19 03:25 AM 發表

你會怎樣處理?
我自己?

離婚!婚姻唔係遊戲而係一世承諾,
當呢個承諾被人單方面打破,呢段婚姻再無存在價值,
我自己結婚10年一直有守呢個承諾架我肯定自己玩夠先結婚

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-4-19 01:38 AM 發表

唔洗油炸嘛
偷食要油炸「丁丁」噶~

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-4-18 02:02 PM 發表

講起有錢人  當年黃毛小子時
有幸跟霑叔同有錢人 同檯食飯  當時粗口滿天飛  我目定口呆不敢一言  有個都算有錢人講:細佬 未見過我講粗口呢  係公眾面前 肯定要企係道德高位唔講粗口啦  
做每樣野一定要定好自己位  無論大中小事  每日掌上壓40下就40下  米以為小事就唔定位 習慣咗定位  對你好大好處

這個有錢佬講可能有些人唔認同  但細味下都有得著 ...
定位是很重要.知自己身份價值可以做甚麼事然後盡力去做就是成功.
請起有錢人又令我想起另一件事.只論香討我係度都識不少朋友(見面那種).當中甚麼階層職業人士都有,當然也有些比較有錢的.
然後就是做版主處理版務總會遇上各式人.其中一種好喜歡同版主講我幾有錢身家幾多.你條友睇死你都係個死宅男無錢無女成日係網上做版主先有些少成就感之類..
這種情況好多版主都遇過.
但偏偏我識那批有錢的都好低調.甚至好似驚人話佢有錢咁.成日話自己算過得去.
舉個例有個香討網友.澳門兩套房一個的士牌.香港四套.家族基本都係做大生意.其實佢收租都夠.自己仲要去打工.份人心地好好,但一直拒絕認自己有錢.係香討佢得閒打發下時間,從來唔同人吵.你鬧佢佢就選擇走去第二個版玩.
所以我先講有錢有地位的人根本不會在這些事上浪費時間.

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-4-19 05:01 AM 發表
人誰無過,不過睇許智安,好可能又會再犯。
佢地成幫大滾友都差不多貨色.得一個張衛健算正氣

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-4-19 01:38 AM 發表

唔洗油炸嘛
油炸 JJ

引用:
原帖由 泉船 於 2019-4-19 03:25 AM 發表

你會怎樣處理?
婚外情, 無論男女,都係絕對唔可以原諒。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-4-19 01:07 PM 發表

偷食要油炸「丁丁」噶~
哈哈哈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]