• 瀏覽: 412,459
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 辟易 於 2019-3-7 11:31 PM 發表
講開保健品有個故事分享.關於心理療法:
話說某男人在越南旅遊買到一樽眼鏡蛇酒.賣家稱此酒不止壯陽功效奇佳,而且亦令人更有活力精神煥發.
於是回去一日一小杯.不出幾日果然感覺自己很不一樣.不止人精神,活力充沛.性功能亦仿佛大躍進.此酒果然有料到.從此見人就誇耀蛇酒有幾勁.
但始終會飲完.打算買酒再浸過條蛇.今次換大酲浸.拎起條蛇唔對路,仔細觀察$#$%$&!!%&^&條蛇塑膠做的.:smile ...
你呢個笑話 大概十年
有人打電台 佢話a朋友係大陸買了蛇酒 吹話自己幾勁幾勁(下刪百字)叫我哋試下
跟住b朋友 受不住引誘 去試 飲完又話幾勁幾勁(下刪百字)
最後佢自己都去試 終於飲完
然後就係你的結尾

引用:
原帖由 泉船 於 2019-3-8 04:33 AM 發表

時分也計到,勁。
其實你買本通勝都有。好多年來已是由天文臺提供(好似係紫金山天文臺)。

呢個萬年曆網頁早10前出現,我唔知喺邊抄咗出黎,但5年前開始所有瀏覽器都不支援,在網絡上這類萬年曆已消失。我而家只能在自已的文件夾中,用M$內置的internet explorer開啟。可能是新電腦,ie未經更新所以開到。因為舊電腦我用開的ie都係開唔到。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-3-8 12:33 AM 發表

膠蛇.....呢個似笑話多D

其實越來越多實證,維他命丸沒有被身體吸收了多小,可視為安慰劑做心理治療。
不止食,用的也一樣.有句話女人錢最好賺.兩大產品:減肥.美容
減肥唔多講了,我們做開運動有基本知識都知身體肥瘦控制關鍵在那裡.
美容例如面膜.貴起來百幾二百一塊都大把市場,就算有教授科學家講過甚麼骨膠原咩酸嘜酸都不是通過皮膚吸收,面膜用完一刻覺得皮膚好左只不過因為水份..仍然被女人視為聖品.我朋友圈中不少女性飲食不節制熬夜飲酒不運動.但信敷下面膜就可以"急救".
見多了真是麻木啦..

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-3-8 04:34 AM 發表

你呢個笑話 大概十年
有人打電台 佢話a朋友係大陸買了蛇酒 吹話自己幾勁幾勁(下刪百字)叫我哋試下
跟住b朋友 受不住引誘 去試 飲完又話幾勁幾勁(下刪百字)
最後佢自己都去試 終於飲完
然後就係你的結尾 ...
中國人有時對藥物補身迷信得太過份.這不是中醫的錯,而是將中醫理念行偏了.
特別係壯陽.一樣野一講可以壯陽即時大把人搜購.例如海馬酒..
現代人體能下降甚至很多三十歲後就性能直線下降.其實是因為物質太好.少動多坐.久坐百病生.
如果肯培養出運動習慣,少坐多動.多練下身力量(深蹲,弓步蹲,硬拉...等).別說三十歲,六,七十歲仍可以有心有力.

因為大部份女人從來唔會覺得自己廋,只會覺得人哋廋。同埋女人接受唔到 19 歲後自己日日加一歲嘅事實。
引用:
原帖由 辟易 於 2019-3-8 03:00 PM 發表

不止食,用的也一樣.有句話女人錢最好賺.兩大產品:減肥.美容
減肥唔多講了,我們做開運動有基本知識都知身體肥瘦控制關鍵在那裡.
美容例如面膜.貴起來百幾二百一塊都大把市場,就算有教授科學家講過甚麼骨膠原咩酸嘜酸都不是通過皮膚吸收,面膜用完一刻覺得皮膚好左只不過因為水份..仍然被女人視為聖品.我朋友圈中不少女性飲食不節制熬夜飲酒不運動.但信敷下面膜就可以"急救".
見多了真是麻木啦.. ...

引用:
原帖由 辟易 於 2019-3-8 03:07 PM 發表

中國人有時對藥物補身迷信得太過份.這不是中醫的錯,而是將中醫理念行偏了.
特別係壯陽.一樣野一講可以壯陽即時大把人搜購.例如海馬酒..
現代人體能下降甚至很多三十歲後就性能直線下降.其實是因為物質太好.少動多坐.久坐百病生.
如果肯培養出運動習慣,少坐多動.多練下身力量(深蹲,弓步蹲,硬拉...等).別說三十歲,六,七十歲仍可以有心有力. ...
“幾勁”呢下野
心理作祟都應該唔少
所以出現假 偉哥
買人數都不少

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-8 03:11 PM 發表
因為大部份女人從來唔會覺得自己廋,只會覺得人哋廋。同埋女人接受唔到 19 歲後自己日日加一歲嘅事實。
女人一個最大錯誤觀念:瘦=靚
在男人觀感中瘦跟肥兩者大部份認為肥比瘦性感及吸引.當然不是極端痴肥或厭食症那種排骨型.
瘦是沒有線條的.有肌肉才有線條.很多女人並沒這方面認知.一心以瘦下來就如模特一樣身材.
但凡具線條美的女性都有運動健身.一些國外專業健身女性擁有幾十萬甚至百萬粉絲.她們體重一點也不低.有的150斤或以上.但身材好靚.

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-3-8 03:13 PM 發表

“幾勁”呢下野
心理作祟都應該唔少
所以出現假 偉哥
買人數都不少
人的心理大多數想走捷徑.夢想一步登天有萬能藥.所以這種情況及個案只會很多不會消失.

引用:
原帖由 ape 於 2019-3-8 01:15 PM 發表
今日好鬼凍,個個同事都病
氣溫降低加潮濕好易中招.大家保重.

引用:
原帖由 辟易 於 2019-3-8 06:55 PM 發表

氣溫降低加潮濕好易中招.大家保重.
大大 煲咩湯水好

引用:
原帖由 belady 於 2019-3-8 06:56 PM 發表

大大 煲咩湯水好
你想有甚麼效果?

引用:
原帖由 辟易 於 2019-3-8 06:59 PM 發表

你想有甚麼效果?
去濕

引用:
原帖由 belady 於 2019-3-8 07:00 PM 發表

去濕
粉葛.赤小豆,扁豆,粟米.土茯苓.牛大力.老桑枝.生熟薏米

紅字為主要去濕材料.可以自己配搭.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]