• 瀏覽: 412,846
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-5-18 11:48 PM 發表

我衰得濟,無朋友
粉絲 (1人)[td]
用戶名用戶組粉絲人數狀態封鎖
亞藍米 [離線]VIP14追蹤

引用:
原帖由 2933 於 2018-5-19 08:39 AM 發表

無人潛水, 只係你個人嘅幻想唶! 當時過程你在場咩?
可能公安搶記者的證件在先, 否則香港記者一定唔夠膽搶
試下你在街行行下 俾大陸佬搶手袋 會點反應吖!
話唔定個香港記者根本唔知對方係公安, 發生過程你又唔在場,
而且當時人仲未親身出來講述事件經過, 所以你同我收聲! ...
收聲? 點解要我收聲呢?

難道所謂「民主」就是要打壓人民言論自由嗎?

各位晚上好

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-5-16 12:12 AM 發表

佢好開心話無諗過咁老仲可旅行
舊年重九
我都有帶我外母去澳門行

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2018-5-19 09:46 AM 發表

粉絲 (1人)用戶名用戶組粉絲人數狀態封鎖亞藍米 [離線]VIP14追蹤
通叔晚上好

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-5-19 07:49 AM 發表

now 新聞報告之前話「中共打壓記者採訪, 強壓記者在地上鎖上手扣拘捕。」

當 事件片段公開之後, now新聞即時改口風,只係話「 不能接受 內地公安用過分武力拘捕記者」 ...
公安真係唔啱,應該即時掹鎗,再有動作就開鎗先合乎國際標準。但係突然有幾個出手制伏咁大人力資源,效率低囉

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-5-19 04:33 PM 發表

收聲? 點解要我收聲呢?

難道所謂「民主」就是要打壓人民言論自由嗎?
嗯。我都認為now要講清楚前傳。點解公安查證,已交還比記者但唔比呢個攝影師呢?因為佢“好聲好氣”嗎

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-5-19 11:18 PM 發表

亦可證明中國文明咗
其實19年前的民運,中國已知到要有片有真相,當年好多相無公開,只有鬼佬在做作。過咗2年,新疆有單在國際傳媒有圖直指是中共血腥振壓,但中共搵到圖片源頭是其他國家戰地相。所以,圖片戰都好高技巧。

引用:
原帖由 泉船 於 2018-5-19 04:23 AM 發表

有院友
你D院友好爛賭呀

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-5-19 11:16 PM 發表

公安真係唔啱,應該即時掹鎗,再有動作就開鎗先合乎國際標準。但係突然有幾個出手制伏咁大人力資源,效率低囉
我都認為中國公安 今次真的有點兒 心慈手軟

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-5-19 11:19 PM 發表

嗯。我都認為now要講清楚前傳。點解公安查證,已交還比記者但唔比呢個攝影師呢?因為佢“好聲好氣”嗎
遲啲可能仲會有其他片段流出

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-5-19 11:21 PM 發表

一個字“串”係外國已入咗房之後有排玩
入咗房還好 可能仲有命返出嚟 如果抆槍 即時命都冇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]