• 瀏覽: 411,747
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-12 07:28 AM 發表
EE,祝妳母親節快樂。

謝謝盒仔 母親節快樂!

祝大家母親節快樂!

https://youtu.be/F437btIopb8
祝願天下父母美好
母親節快樂

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-5-12 12:21 PM 發表
祝大家母親節快樂!

EE........祝妳母親節快樂!當然你都有快樂
今日你D乖乖仔女有無比意外驚喜你?…我估…又係送花、飲茶、食腸粉呀?

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-5-12 06:32 PM 發表

EE........祝妳母親節快樂!當然你都有快樂
今日你D乖乖仔女有無比意外驚喜你?…我估…又係送花、飲茶、食腸粉呀? ...
kwan kwan 母親節快樂!

剛坐低,2母子撐枱腳,超有情調

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-5-12 08:35 PM 發表

kwan kwan 母親節快樂!

剛坐低,2母子撐枱腳,超有情調

魚旦,長跑,月圓,有什麼共通點?

運動,年少時差不多日日操,

現在沒恒心.

近來只喜好食.....

引用:
原帖由 泉船 於 2019-5-16 04:41 AM 發表

魚旦,長跑,月圓,有什麼共通點?

運動,年少時差不多日日操,

現在沒恒心.

近來只喜好食.....
天氣太熱,唔想出街
一個人喺屋企,有啲肚餓,
摷下個雪櫃,有生菜有雞蛋,開咗罐咸牛肉,自製芝士蛋牛治,好好味

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-5-19 04:00 PM 發表

天氣太熱,唔想出街
摷下個雪櫃,有生菜有雞蛋,開咗罐咸牛肉,自製芝士蛋牛治,好好味

96881449688144 96881459688145

9688146 ...
嘻,睇落唔錯
我以前細個屋企自己一個人都試過整呢樣嘢食,現在沒恒心
請問EE...用邊隻好咸牛肉?睇落咸牛肉分開一粒粒會很容易散出黎影響口感

如果先把咸牛肉淋上蛋漿撈埋(都算簡單)煎至啡色......最緊要香脆

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-5-19 07:49 PM 發表

嘻,睇落唔錯
我以前細個屋企自己一個人都試過整呢樣嘢食,現在沒恒心
請問EE...用邊隻好咸牛肉?睇落咸牛肉分開一粒粒會很容易散出黎影響口感

如果先把咸牛肉淋上蛋漿撈埋(都算簡單)煎至啡色......最緊要香脆 ...
咸牛肉係喺超市買,冇留意係乜嘢牌子,如果冇記錯,細罐都要三十幾蚊

我係先煎鹹牛肉 之後加蛋撈埋一齊煎

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-5-20 11:01 AM 發表

咸牛肉係喺超市買,冇留意係乜嘢牌子,如果冇記錯,細罐都要三十幾蚊

我係先煎鹹牛肉 之後加蛋撈埋一齊煎
嘩!唔係瓜?細罐都要三十幾蚊?哈哈!EE屋企係有錢上等人...鹹牛肉要來路野喎?

燈燈燈鄧!EE.....又有金執呀
香港討論區論壇遊戲 之 香港樂壇知多少 (第三擊)
https://www.discuss.com.hk/redir ... o=lastpost#lastpost

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-5-19 04:00 PM 發表

天氣太熱,唔想出街

...
我只揾到皮旦,咸旦,雞蛋。。。。

落街。。。好想買面包。呀呀

漢人學得胡兒語,卻上城頭罵漢人。

中國人有一種習性,幾千年不變,就是喜歡內鬥。

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-5-20 09:28 PM 發表

嘩!唔係瓜?細罐都要三十幾蚊?哈哈!EE屋企係有錢上等人...鹹牛肉要來路野喎?

燈燈燈鄧!EE.....又有金執呀
香港討論區論壇遊戲 之 香港樂壇知多少 (第三擊)
https://www.discuss.com.hk/redirect.php?t ...
Kwan kwan 誤會了,ee只是一個普通人而已。

小時候家境困難,所以培養咗一種性格,就係好節儉好慳家,食唔捨得食,著唔捨得著。
現在年紀漸長,覺得應該係時候享受人生,人生匆匆數十載,生命是很脆弱的,何必要刻薄難為自己呢?

引用:
原帖由 泉船 於 2019-5-21 02:09 AM 發表

我只揾到皮旦,咸旦,雞蛋。。。。

落街。。。好想買面包。呀呀
落街冇錢買麵包 上樓又怕老婆鬧

EE 講得啱,做咗咁耐嘢、咁辛苦,有時候嘆下係好應該。
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-5-21 03:19 PM 發表

Kwan kwan 誤會了,ee只是一個普通人而已。

小時候家境困難,所以培養咗一種性格,就係好節儉好慳家,食唔捨得食,著唔捨得著。
現在年紀漸長,覺得應該係時候享受人生,人生匆匆數十載,生命是很脆弱的,何必要刻薄難為自己呢? ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]