• 瀏覽: 411,884
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
搞到要偽造文書究竟係蠢定係香港地已成常態.令人覺得不會有甚麼後果?

引用:
原帖由 辟易 於 2019-5-8 04:34 PM 發表
搞到要偽造文書究竟係蠢定係香港地已成常態.令人覺得不會有甚麼後果?
精神病人也可以做律師,香港開始沉淪了 。。。

https://youtu.be/vp7FsrTb2Ak

假面一,不在我童年代。v3最近。

小露寶,當年有中文版兒歌,當然,幪面,鐵甲萬能俠,六神,宇宙大帝。。。等等也有相應的中文版歌詞。

唯獨小露寶。

大踏步神力確威武。

dadada小露寶。

引用:
原帖由 泉船 於 2019-5-9 04:22 AM 發表

小露寶,當年有中文版兒歌,當然,幪面,鐵甲萬能俠,六神,宇宙大帝。。。等等也有相應的中文版歌詞。

唯獨小露寶。

大踏步神力確威武。

dadada小露寶。 ...
射馬嚕 索架
嚟啦 jump
嚟啦 切

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-10 06:34 PM 發表

射馬嚕 索架
嚟啦 jump
嚟啦 切
蛇麻嚕 縮嫁 衣籮沽咯姑唔等 哇呢啦噢咩啦 古老易卡air石卡衣咯 希衣娃阿 麻磨lu打咩高! 高! 叻士高!  哈家也姑馬試唔拿兒打~ 針!  拿兒打~ 擊!  卡咩唔那衣打 卡咩唔那衣打拿兒打 那衣打~拿兒打~ 針!  拿兒打~ 擊! 卡咩唔那衣打 卡咩唔那衣打拿兒打 那衣打~喲籮時沽

引用:
原帖由 辟易 於 2019-5-10 06:58 PM 發表

蛇麻嚕 縮嫁 衣籮沽咯姑唔等 哇呢啦噢咩啦 古老易卡air石卡衣咯 希衣娃阿 麻磨lu打咩高! 高! 叻士高!  哈家也姑馬試唔拿兒打~ 針!  拿兒打~ 擊!  卡咩唔那衣打 卡咩唔那衣打拿兒打 那衣打~拿兒打~ 針!  拿兒打~ 擊! 卡咩唔那衣打 卡咩唔那衣打拿兒打 那衣打~喲籮時沽 ...
洗唔洗翻譯咁詳盡

引用:
原帖由 辟易 於 2019-5-10 06:58 PM 發表

蛇麻嚕 縮嫁 衣籮沽咯姑唔等 哇呢啦噢咩啦 古老易卡air石卡衣咯 希衣娃阿 麻磨lu打咩高! 高! 叻士高!  哈家也姑馬試唔拿兒打~ 針!  拿兒打~ 擊!  卡咩唔那衣打 卡咩唔那衣打拿兒打 那衣打~拿兒打~ 針!  拿兒打~ 擊! 卡咩唔那衣打 卡咩唔那衣打拿兒打 那衣打~喲籮時沽 ...
嘩!師兄 ...你果D係咩野文呢架?有中文有文英?日語嘅粵語讀音翻譯平假名呢架?

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-10 07:06 PM 發表

洗唔洗翻譯咁詳盡
以前班同事有幾個幪面迷,成屋幪面超人手辦模型,成日唱唱到我被洗腦.佢地仲叫我做亞馬遜,送左隻亞馬遜鎖匙扣俾我.
我問點解,佢地話亞馬遜係幪面超人中最大隻既.吹漲..

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-5-10 10:01 PM 發表

嘩!師兄 ...你果D係咩野文呢架?有中文有文英?日語嘅粵語讀音翻譯平假名呢架?
跟住個音唱得架啦

引用:
原帖由 辟易 於 2019-5-10 11:56 PM 發表

以前班同事有幾個幪面迷,成屋幪面超人手辦模型,成日唱唱到我被洗腦.佢地仲叫我做亞馬遜,送左隻亞馬遜鎖匙扣俾我.
我問點解,佢地話亞馬遜係幪面超人中最大隻既.吹漲.. ...
我唔係好識 幪面超人
我淨係記得斗令去士多睇十字超人同 小路寶
仲要請埋個小女伴睇
成毫子

引用:

頭三字懂,後續真係。。。有考究。

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-11 12:55 AM 發表

我唔係好識 幪面超人
仲要請埋個小女伴睇
成毫子
十字我真的不記得,

不過兒時歡樂,自有樂處。

每人總有個別喜好。

蛇嘛嚕,

歪打針。。

我小學年代是宇宙刑警,卡邦。

小食部買小食為卡。

可等到的時戰隊,又沉迷了。

現在回想起,真的哈哈哈哈哈.

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-5-11 12:55 AM 發表

我唔係好識 幪面超人
仲要請埋個小女伴睇
成毫子
我對日本超人系無感覺.

EE,祝妳母親節快樂。

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-5-9 12:37 AM 發表

精神病人也可以做律師,香港開始沉淪了 。。。

我最愛嘅小露寶呀
引用:
原帖由 泉船 於 2019-5-9 04:22 AM 發表

唯獨小露寶。

大踏步神力確威武。

dadada小露寶。 ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]