• 瀏覽: 412,796
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 bomdhead 於 2018-5-17 08:35 PM 發表

明明強詞奪理, 佢仲話佢一直都好"卡痴"咁質詢公安!
北京警察逮香港記者,記者自認語言激動,搶(攞)証件,警察叔叔一直提醒‘態度態度’,律師強搶証件發生肢體衝突,警察辦工手法符合國際標準,女記者辱罵警察,香港縱容壞咗 - YouTube ...
不太完整
是否out走少部份

引用:
原帖由 bomdhead 於 2018-5-17 20:35 發表

明明強詞奪理, 佢仲話佢一直都好"卡痴"咁質詢公安!
北京警察逮香港記者,記者自認語言激動,搶(攞)証件,警察叔叔一直提醒‘態度態度’,律師強搶証件發生肢體衝突,警察辦工手法符合國際標準,女記者辱罵警察,香港縱容壞咗 - YouTube ...
不知所謂, 有心造新聞.

引用:
原帖由 4仔太郎 於 2018-5-17 10:25 PM 發表

不太完整
是否out走少部份
套片剪接過, 內容不盡不實~

引用:
原帖由 偷野用 於 2018-5-17 11:06 PM 發表

套片剪接過, 內容不盡不實~
有線 & now 同聲同氣 梗係要cut走 對自己人不利嘅證據啦

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-5-17 11:42 PM 發表

有線 & now 同聲同氣 梗係要cut走 對自己人不利嘅證據啦
細心睇就睇到, 事發郁手那處畫面有剪接^^

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-5-17 05:45 PM 發表

@kwan1516     應該有玩 佢可能知道答案
答案.........
1.香港文化博物館
2.香港科學館
3.香港歷史博物館
4.香港鐵路博物館
5.香港太空館
6.李鄭屋漢墓博物館
7.三棟屋博物館
8.香港海事博物館
9.香港文物探知館
10.香港海防博物館

引用:
原帖由 亂港四人幫 於 2018-5-17 08:04 AM 發表

咁的說話都講得出口,你是否香港人?
我呢代香港人有這樣失控情緒會比人話有神經病。可能,而家有人為港女之名自豪吧

衰咗要認,比人丙要企定。你明白這句香港人話的意思嗎

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-5-17 11:42 PM 發表

好似無第二條原片。傳說有搶證全過程,但要“朋友”先搵到

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-5-17 05:45 PM 發表

@kwan1516    應該有玩 佢可能知道答案
ee有無玩香港地名大作戰

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27425495&extra=page=1

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-5-17 11:55 PM 發表

答案.........
1.香港文化博物館
2.香港科學館
3.香港歷史博物館
4.香港鐵路博物館
5.香港太空館
6.李鄭屋漢墓博物館
7.三棟屋博物館
8.香港海事博物館
9.香港文物探知館
10.香港海防博物館 ...
最後一題
原圖是一座高大建築物
點都唔似海防博物館

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-5-18 09:46 AM 發表

最後一題
原圖是一座高大建築物
點都唔似海防博物館
香港海防博物館位於東區筲箕灣東喜道175號,主要分為三個區域,[接待大樓]、堡壘及古蹟徑.....
原圖的位置是一座......[接待大樓]原圖右邊是[筲箕灣魚類批發市場]
你可以自行運用google搵[筲箕灣魚類批發市場]圖片資料........切合答案

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-5-18 11:25 AM 發表
香港海防博物館位於東區筲箕灣東喜道175號,主要分為三個區域,[接待大樓]、堡壘及古蹟徑.....
原圖的位置是一座......[接待大樓]原圖右邊是[筲箕灣魚類批發市場]
你可以自行運用google搵[筲箕灣魚類批發市場]圖片資料........切合答案 ...
明白
多謝指教  

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-5-18 12:07 AM 發表

好似無第二條原片。傳說有搶證全過程,但要“朋友”先搵到
咁你快啲搵你“朋友”幫幫手,搵條原片出嚟啦

引用:
原帖由 kwan1516 於 2018-5-18 12:10 AM 發表

ee有無玩香港地名大作戰

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27425495&extra=page=1
最近好忙未得閒玩住

不過 好似獎門人 遊戲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]