• 瀏覽: 412,781
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-19 11:59 PM 發表

我個人斷估觀點.一個半個為顯示"人道主義"收留無問題,最好有頭有面有煽動力的更加好.
現在一來一大批.一無資金二無特殊技能(例如某領域科研專才,識拆鐵枝唔算)三無號召力.收得就要養埋.
最大問題缺口一開陸續有來.今日30個,明天70個,後日120個....唔通起個難民營?台灣在蔡總統民主英明領導下現在窮過鬼.這筆數計下去台灣人又受不受落?自己無飯開還到養批嘍囉.而且數目不定期增加.
難怪說戴口罩認不出個樣不確定是否需要收留...
我相信班磚才會向蔡總統提供錄象....並指出...
拿拿拿...呢個掟磚...掟鐵枝...撞玻璃門...拆垃圾會招牌嘅咪係我囉
D咁優秀嘅民主貴客...梗係長包香格里拉...當上賓嚟招待...

引用:
原帖由 jy008 於 2019-7-19 11:49 PM 發表

好耐以前香討已升級為強國專才討論區,除了個別人仕基本上其他平民已被消滅了。
我都想呼籲其他同香討強國專才不同政見者唔好係度晒時間。
我估仲留係度呢 D 人唔會多個 5 個。

老實講除了那 5 位人仕外,應該沒有其他人會介意這討論區的專才講什麼。 ...
公海每日都有大量出post回帖洗版,排山倒海咁,原來全部都係果5個人嘅分身

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-19 11:59 PM 發表

我個人斷估觀點.一個半個為顯示"人道主義"收留無問題,最好有頭有面有煽動力的更加好.
現在一來一大批.一無資金二無特殊技能(例如某領域科研專才,識拆鐵枝唔算)三無號召力.收得就要養埋.
最大問題缺口一開陸續有來.今日30個,明天70個,後日120個....唔通起個難民營?台灣在蔡總統民主英明領導下現在窮過鬼.這筆數計下去台灣人又受不受落?自己無飯開還到養批嘍囉.而且數目不定期增加.
難怪 ...
戴口罩認不出個樣不確定是否需要收留

難怪當日 梁繼平 衝擊立法會之後,即時高調除口罩發言,原來係驗明正身。

梁繼平呢d咪醒目仔囉,學嘢啦,成班蠢材!

果班「連燈膠子」的確係得 5 個人咋。
真係好陰公

封佢哋一個帳號、又即時開一個帳號。
佢哋半點自尊心都無。
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-7-20 10:11 AM 發表

公海每日都有大量出post回帖洗版,排山倒海咁,原來全部都係果5個人嘅分身

引用:
原帖由 freakgeek 於 2019-7-20 07:02 AM 發表

林鄭若不下台 民憤勢難平息
説中共不讓她辭職 簡直是當香港人白癡
林鄭唯我獨尊的嘴臉,當香港人是低等動物,激起民憤是遲早的事
其實她若要「劈炮唔撈」誰管得著?難道中共會拿她下獄治罪?
她早已食緊港英公務員長俸,隨時可以反回大英享受民主自由
而且她在港沒有物業資產,拍下屁股便可溜之大吉,毋須受千夫所指
死都不肯辭職 說穿了就是面子掛不住 和戀棧那45萬的月薪 ...
林鄭唔夠強硬,從當日道歉開始,我已經預計到會有今日嘅局面。加上民建聯唔團結,各懷鬼胎,就有如一盤散沙。

泛民每次出嚟見記者,都係一大班泛政黨聚埋一齊,無論對錯,口徑完一致。單單係能夠團結這一點,民建聯拍馬都追唔上泛民。 。。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-7-20 10:20 AM 發表
果班「連燈膠子」的確係得 5 個人咋。
真係好陰公

封佢哋一個帳號、又即時開一個帳號。
佢哋半點自尊心都無。 ...
打不死的曱甴

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-7-20 10:26 AM 發表
你班無錢移民嘅西環共慘蠢材,唔好葡萄人哋
btw.台灣只係轉口站,歐美民主大國先係尾站
德國 美國 加拿大 英國 法國 澳洲...全部都係民主大國 ...
去啦去啦!去咗就唔好返嚟啦,好行夾唔送,謝謝!謝謝!

p.s. 記得千萬唔好回頭望返轉頭,唔吉利㗎!

其實妳覆緊果幾位都只係兩個人咋。

覆佢哋都多鬼餘。PO 嚟 PO 去都係果啲嘢。

佢哋講得咁啱,至少佢哋好可惡嘅赤共少幾條毛啦。

點知中國越吹佢爆就越強大。
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-7-20 10:29 AM 發表

打不死的曱甴

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-7-20 10:45 AM 發表
其實妳覆緊果幾位都只係兩個人咋。

覆佢哋都多鬼餘。PO 嚟 PO 去都係果啲嘢。

佢哋講得咁啱,至少佢哋好可惡嘅赤共少幾條毛啦。

點知中國越吹佢爆就越強大。:sm ...
其實佢當咗香討係許願樹~
只係個希望

風雨不改

Chris,Chris 係人名,要用大寫。

係「雖」然,唔係「衰」然。

Chris,其實你個個分身同埋啲 PO 都係好多錯別字,好易認。

加埋睇埋個 IP,就知道邊個打邊打個。
引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-7-20 10:47 AM 發表

唔止5個囉!我PM好友都有成10個
衰然有隻死共產雞成日話我係chris
我唔係囉! 係我怕乜認,有分身係榮耀
對香討有貢獻, 辟易都有分身啦!
佢同其他版主係用分身chat㗎!
可能已經唔係origin只係一個title ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]