• 瀏覽: 412,826
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-17 11:23 PM 發表

李慧詩也是個榜樣,一個女仔選擇這項運動做出這些成績犧牲好大.
誰都年輕反叛過.但希望就算犯錯,都有回頭機會.始終有些事代價真是太大了.
運動員先決條件係年紀、體力、身形同心理素質。最重要的是運氣。 劉翔在家門口的受傷是個 遺憾。

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-17 11:31 PM 發表

沖太歲未必是壞事.不沖不發.沖一沖有可能破悶局鴻運當頭.
我妻財入墓,等緊佢沖庫,睇下係咪等於打劫個天

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-17 11:47 PM 發表

運動員先決條件係年紀、體力、身形同心理素質。最重要的是運氣。 劉翔在家門口的受傷是個 遺憾。
有這樣一段話:
48次國際大賽,拿到了36金6銀3銅,奧運冠軍、奧運會紀錄、世錦賽冠軍、世界紀錄。唯一一個亞洲人在田徑跨欄場上世界稱王. 但是更多的人就是只記住了他在奧運會上的兩次失利,共以此來嘲笑他,忘記了12年來他帶給我們多少的激動和驕傲!.
他叫劉翔!

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-17 11:52 PM 發表

我妻財入墓,等緊佢沖庫,睇下係咪等於打劫個天
得左記得捐點給關愛辟易基金

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-17 11:56 PM 發表

有這樣一段話:
48次國際大賽,拿到了36金6銀3銅,奧運冠軍、奧運會紀錄、世錦賽冠軍、世界紀錄。唯一一個亞洲人在田徑跨欄場上世界稱王. 但是更多的人就是只記住了他在奧運會上的兩次失利,共以此來嘲笑他,忘記了12年來他帶給我們多少的激動和驕傲!.
他叫劉翔! ...
有D咁既事
在螢幕中我只見到對手都感到可惜。

就如桌球,我的偶像是 Jimmy white。但當年世界第一始終是 戴維斯。

既生亮何生瑜
........….............

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-17 11:58 PM 發表

得左記得捐點給關愛辟易基金
廣告

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-18 12:07 AM 發表

有D咁既事
在螢幕中我只見到對手都感到可惜。

就如桌球,我的偶像是 Jimmy white。但當年世界第一始終是 戴維斯。

既生亮何生瑜
........…............. ...
劉翔受傷斷腳筋當時好多人說他做戲,又說怕輸.其實他根本已無需再證明自己有多強.運動生涯好多人都是十年八年就走下坡,巔峰時段並不會太長.之前的戰績已足夠榮休,就是因為背負太大期望才一戰再戰.很多人心態也是太陰暗.人性如此.

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-18 12:09 AM 發表

廣告
弱小心靈常在投訴版受衝擊,求關懷(用錢)

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-7-16 03:47 PM 發表

都係CHing叻
我有佢哋嘅相㗎!其實我唔識lexa
我係話lexa or pig2 係啲人傳嚟傳去
有人問我想唔想睇but唔知邊個至係囉!
一時話係lexa,一時又話係pig2
我話乜咁佬樣,好老&好鬼土
What a shame! ...
唔識lexa?師兄在新聞版混了多久?
你有他們的相片,講笑吧?
還傳來傳去?為何不傳給我?真不夠兄弟啊!
快些貼張出來分享

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-7-17 12:16 AM 發表

都是他們的工作.
中共d人好唔順別人指責中共和香港公安, 但又無法反駁別人, 他們唯有互相呼和, 將別人負面化, 這是無用的.

大陸人都打他們:
「網絡評論員」上網講愛國愛黨言論被人打的原因!
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24931465 ...
有隻蟑螂在投訴師兄,小心!

引用:
原帖由 joemanstar 於 2019-7-16 06:04 PM 發表

每個版主都有私生活, 唔得閒routinely上來自然就唔上來了, 人家要真是你口中的左仔, 當年就唔會請我呢個流落花旗國既迷途小羔羊入新聞版時政版啦, 今天非左即右的對陣, 都只不過是眾多ideology之二, 所謂政治立場取向之類引發權力鬥爭, 呵呵, 版主鬥羸了還是版主, 鬥來把托咩.......... ...
版主鬥贏了會變成區版,區版鬥贏了變成超版
超板鬥贏了變成HR,天曉得再贏下去會否變成旺角兄弟

就算你是分區版主也不能一言堂說了就算
很多時事實往往比你想像中的更加戲劇化,
所以無證無據的話你仍舊是一隻「迷途小羔羊」而已
小弟一向實事求事,凡事必找出證據去印證言論

他(們)如果不是用分身愚弄會員,就應該是宿敵

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-7-18 01:14 AM 發表
撐警 is so stupid!
後悔去了撐警
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28371705
後悔出席撐警遊行 退休警官:唔想好似一個爛仔聚會
https://www.youtube.com/watch?v=lcTDgZUX-6U ...
造成今天的亂局
特首林鄭月娥肯定是罪魁禍首
僭建驊是軍師,民建聯建制狗是幫兇
由西環幕後策劃,暨全體奴才宣揚惡法
200萬人遊行還厚顔無恥地屈示威者是暴徒
目的就是要轉移視線 將亂港罪名轉嫁港人身上

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-7-17 09:58 PM 發表
年青人沒有做錯!
【反修例】葉德嫻參與銀髮族靜默遊行高呼:年青人你們沒有做錯!【有片】
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28374537&extra=&page=1 ...
其實你累不累...
人性...地球存在一天..有人的一天..
就沒有世外桃園...
有時間多回大陸看看..
始終我們是中國人...
中國人不是應樂見中國進步...國泰民安...的嗎..

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-17 09:26 PM 發表

其實又唔駛消極嘅
每個年代都有這年代生活方式
多欣賞 少責備 多提點 少對立
相信年輕人到某個點 應會體驗得到長輩對她們的話
嗯~
我哋都年輕過、都「激」過,
知道其實佢哋慢慢都會變,
只係時間嘅問題~

只係,撞着依個時代嘅背景,
會嘔血少少~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]