• 瀏覽: 412,304
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-17 01:23 PM 發表
http://news.tvb.com/sports/5d2dbf55e60383275dc5fde6/%E8%B7%B3%E9%81%A0%E4%BF%9E%E9%9B%85%E6%AC%A3%E4%B8%80%E5%B9%B4%E5%85%A7%E5%85%AB%E7%A0%B4%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%B4%80%E9%8C%84-%E7%B7%A3%E6%96%BC%E4 ...
希望她在2024奧運大放異彩

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-7-17 08:03 AM 發表

12121953....進入倒數...果頭近..
火車半價...
交通費慳唔少
早2日搭單換埋身份証
原來我同你都係令年沖太歲,仲要每隔三年犯太歲

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-17 08:39 PM 發表

即係會唔會俾人打手板

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-17 04:43 PM 發表

希望她在2024奧運大放異彩
呢個年輕人 有拼博,有自我突破精神 值得為她鼓掌
今天睇電視 原來香港平均年齡40多了  香港未來真的靠年輕人打拼 祈望年輕人不要行差踏錯

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-17 09:12 PM 發表

今天睇電視 原來香港平均年齡40多了  香港未來真的靠年輕人打拼 祈望年輕人不要行差踏錯 ...
大部份年輕人都是好的...我相信...
只是...我們的一代..年輕時艱苦拼博..
這一代大多溫室成長...
時代唔同啦

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-7-17 09:19 PM 發表

時代唔同啦
其實又唔駛消極嘅
每個年代都有這年代生活方式
多欣賞 少責備 多提點 少對立
相信年輕人到某個點 應會體驗得到長輩對她們的話

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-17 09:26 PM 發表

其實又唔駛消極嘅
每個年代都有這年代生活方式
多欣賞 少責備 多提點 少對立
相信年輕人到某個點 應會體驗得到長輩對她們的話
咁又係

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-7-17 08:49 PM 發表

即係會唔會俾人打手板
所謂犯太歲即係叫你做人謹慎言行就會海闊天空。人。總有謎迷失的時候。保持善良的心總會搵到好的出路。
切戒 怒從心上起惡向膽邊生

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-7-17 09:12 PM 發表

今天睇電視 原來香港平均年齡40多了  香港未來真的靠年輕人打拼 祈望年輕人不要行差踏錯 ...
李慧詩也是個榜樣,一個女仔選擇這項運動做出這些成績犧牲好大.
誰都年輕反叛過.但希望就算犯錯,都有回頭機會.始終有些事代價真是太大了.

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-7-17 09:19 PM 發表

時代唔同啦
其實立場如何不是重點.不能有仇恨心態.不論你是甚麼立場撐中反中撐警反警...仇恨心太強烈那麼本性就都一樣.
可惜我見不少年輕人充滿莫明的仇恨心態.希望他們有回頭路可走.
正如我識的一些人,當年六四憎恨中共熱血憤怒.而時間令他們現時改變了立場,而幸運的是當年他們如何憤怒示威,但沒做出令自己不能回頭的事.不然人生可能就此已等同劃上句號..

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-17 08:39 PM 發表

沖太歲未必是壞事.不沖不發.沖一沖有可能破悶局鴻運當頭.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]