[其他] 風花雪月插少陣啦

本主題由 socialwong 於 2019-7-22 11:51 AM 關閉
引用:
原帖由 chanwah1963 於 2019-7-16 01:11 PM 發表

甘閣下又有乜高見?
冇.....
唔洗打手板掛

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽
熱賣及精選
引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-7-16 03:09 PM 發表

冇.....
唔洗打手板掛
哦!
得個知字啫…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freakgeek 於 2019-7-16 07:14 AM 發表

講開又講
當年yahoo被稱為"左狗論壇"
怪不得行內人都說"昔日的yahoo,今天的discuss"
因為自從yahoo & sina論壇被左仔攻陷而關閉後
大部份共產打手隨即全部進駐香討
香討因而變得愈來愈左傾,單看新聞版就知
大量IP狂推中共及特區政府負面新聞甚至辱罵異己會員.
留言內容不停鞭撻民主自由人權及謾罵民主國家尤其是美國
香港人大多反對中共政權,所以 ...
都係CHing叻
我有佢哋嘅相㗎!其實我唔識lexa
我係話lexa or pig2 係啲人傳嚟傳去
有人問我想唔想睇but唔知邊個至係囉!
一時話係lexa,一時又話係pig2
我話乜咁佬樣,好老&好鬼土
What a shame!

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-7-16 12:59 PM 發表

真的假不了,假的真不了

原來瘋狗症發作在先~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-7-16 01:19 PM 發表

原來是這位英華女教師

坊間有句說話:「學識都無撚用!」就係依啲~

回覆 引用 TOP

隻眼生係鼻樑
被挖眼 眼晴咁神采

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-7-16 04:48 PM 發表

被挖眼 眼晴咁神采
呢條友好似話已經獲准保釋,應該好快又會著草潛逃去德國

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-7-16 05:08 PM 發表

去台灣轉德國參加特快磚才移民計劃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freakgeek 於 2019-7-16 07:14 發表

講開又講
當年yahoo被稱為"左狗論壇"
怪不得行內人都說"昔日的yahoo,今天的discuss"
因為自從yahoo & sina論壇被左仔攻陷而關閉後
大部份共產打手隨即全部進駐香討
香討因而變得愈來愈左傾,單看新聞版就知
大量IP狂推中共及特區政府負面新聞甚至辱罵異己會員.
留言內容不停鞭撻民主自由人權及謾罵民主國家尤其是美國
香港人大多反對中共政權,所以 ...
每個版主都有私生活, 唔得閒routinely上來自然就唔上來了, 人家要真是你口中的左仔, 當年就唔會請我呢個流落花旗國既迷途小羔羊入新聞版時政版啦, 今天非左即右的對陣, 都只不過是眾多ideology之二, 所謂政治立場取向之類引發權力鬥爭, 呵呵, 版主鬥羸了還是版主, 鬥來把托咩..........

there is nothing either good or bad, but thinking makes it so.
don't argue with idiots. they'll drag you down to their level and beat you with experience.
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-7-16 05:08 PM 發表

時下啲年輕人,
為咗「扮勁」真係乜都做得出~

好似香討咁,
經常有人宣傳及支持啲暴力事,
其實只係好單純咁為咗「扮勁」~

幼稚到爆~

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-16 02:52 PM 發表

聽聞...據說.....傳.........消息人士說.........或者....可能.......疑似.........
童工版主

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-7-16 03:09 PM 發表

冇.....
唔洗打手板掛
打手板係我的童年回憶,細我2年既都應該無呢D玩意。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-16 09:08 PM 發表

打手板係我的童年回憶,細我2年既都應該無呢D玩意。
我大你2年

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽
引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-7-16 06:55 PM 發表

時下啲年輕人,
為咗「扮勁」真係乜都做得出~

好似香討咁,
經常有人宣傳及支持啲暴力事,
其實只係好單純咁為咗「扮勁」~

幼稚到爆~
少年你幸運啫,我識既人好多一家人分黃藍,大家思想上都唔明白對方個腦有無用。更奇怪係,老黃嫩藍又有、老藍嫩黃亦都有。呢個只可以引用呂奇既經典名句。喺社會既錯......

我們的集體回憶都是要自由就要民主,打倒共產黨,直到89年直情要天滅中共,打倒鄧李楊。
近年行街,真係好討厭D鄉下佬出城周圍指,行行下停喺度指指指,又唔睇下身後幾多百人匆匆上路喎。

我原本都唔知點解討厭黃,但在觀察中,我從來無立場,只懂 奉公守法。
法律之下人人平等。
法律從何而來?
以香港計,經歷只好多代人共同制定。
煽動暴亂罪好似未被廢除。希望政府重新出發,以法治為依歸,學下TVB不向暴徒示弱。

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-7-16 09:31 PM 發表

我大你2年
我小你10年

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。