• 瀏覽: 412,358
  • 回覆: 5,328
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 @海東青 於 2019-6-16 12:04 AM 發表

中小學教會學校,一直都係籮底橙
近年自學玄學,先知原來早已誤入歧途
教會是宗教信仰的房子,多數指一神教。

玄學,好似無神喎。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-6-16 12:16 AM 發表

玄學,好似無神喎。
有部分教會學校近年已經漸漸變質了 。。。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-6-16 00:16 發表

玄學,好似無神喎。
細過冇得揀,有書讀就得
玄學都有門派,我選擇陰陽五行自然學說。

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-6-16 12:18 AM 發表

有部分教會學校近年已經漸漸變質了 。。。
我讀中華基督教會大的,對毒一的神沒有什麼感覺。

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-6-16 12:20 AM 發表

細過冇得揀,有書讀就得
玄學都有門派,我選擇陰陽五行自然學說。
中式定日式?金水木火土定地水火風空

有計過自己五行欠乜嗎

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-6-16 00:25 發表

中式定日式?金水木火土定地水火風空

有計過自己五行欠乜嗎
似係古法混沌無色無味無…法

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-6-16 12:15 AM 發表

點解你唔入去玩呀? 快d報名參加,加入我果隊啦,我果隊得3個人咋
玩嘢?有乜嘢玩呀?3個人玩[seafood].....嘻嘻!講笑

老美的邏輯,真係好好笑

張超雄話「星期一出嚟暴動」
https://www.youtube.com/watch?v=NYxdbK9LOsA&feature=youtu.be

呢D咪叫拍後尾枕囉!

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-6-16 12:53 AM 發表
老美的邏輯,真係好好笑

中共已經成功研發時間廊穿越過去未來,下世代通訊系統唔再叫G喇

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-6-16 12:58 AM 發表
張超雄話「星期一出嚟暴動」
https://www.youtube.com/watch?v=NYxdbK9LOsA&feature=youtu.be

呢D咪叫拍後尾枕囉!
無睇、唔睇。不願致評

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-6-15 07:57 AM 發表

將來就交比將來吧
未來的情況,是今日的造就。

引用:
原帖由 泉船 於 2019-6-16 02:55 AM 發表

未來的情況,是今日的造就。
由10萬年前既直立人到1萬年前的原始人,都是以狩獵為生。600年前講地球係圓既都會比人燒死。你講的思維是2500年前的立說。

世界越轉越快。未來,有誰知?

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-6-16 03:37 AM 發表

由10萬年前既直立人到1萬年前的原始人,都是以狩獵為生。600年前講地球係圓既都會比人燒死。你講的思維是2500年前的立說。

世界越轉越快。未來,有誰知? ...
你我也不知未來,但行為會影響未來。

現在的狀況,是承於前人,當中夾雜什麼,今天受的是。
前人種樹後人乘涼,這比喻可好?

引用:
原帖由 泉船 於 2019-6-16 05:15 AM 發表

你我也不知未來,但行為會影響未來。

現在的狀況,是承於前人,當中夾雜什麼,今天受的是。
前人種樹後人乘涼,這比喻可好?
小數人種樹,小數人乘涼。其餘大多數係行屍走肉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]