• 瀏覽: 412,422
  • 回覆: 605
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-4 12:06 AM 發表

做得版主多數有心中一張藍圖.又未必用立功來形容.例如你來管理的話你也會有自己一套理念方式想實踐.這個很正常.
版主又無甚麼酬勞,肯持續做下去心態是很重要一環.所以潛水或離職原因很多.不一概而論的.
別說當版主.打遊戲都有厭的一日.現任做得長又肯做的多數心態看得開外亦將上來論壇成為了一個習慣.
習慣這東西一旦形成,也就沒甚麼.例如運動,例如反嘜反物...各種各樣.
有的有益,有的無益.問 ...
我講隱形,係版面上的。就如可以肯定好勤力的yanyan。在版面上已沉默多時了
劉金發仲有無講故仔

引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-4 07:23 PM 發表

其實理想中版主應該跟會員共同討論.一來起帶動作用,二來樹立討論榜樣,三來最想做到的是版主在某領域有所專精可以給予會員資訊及解答等.
這是一直以來的終極目標.換言之版主不要被動地做一個懲治者角色.不過客觀因素還是有很多不利條件.慢慢來吧.
只是基於這些原因,大多數版主潛意識中會較為慎言.易招一些有心人斷章取義節外生枝.多年來大家都見有人瘋狂到不斷換戶口去投訴版主...也許跟我之前說的,成為一 ...
香討。新聞版只要有網頁新文,任何嘢都可以討論。其他版有好多奇異的廣告,令到就算是行內人做版主都唔知點算現今人士上網都係想做一個精明消費者,對任何產品有興趣最終目的都係點買平,又要行貨。講完產品梗係講舖頭啦。但最後都會犯版規就連買波買馬都見投訴版有唔小人被誤殺吖。

我早年上手機版,居然有人話深之都買手機平,我就見到個場都唔會買嘢喇。咁講果個會唔會係打手呢

引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-5 12:18 AM 發表

水至清則無魚.太濁一樣無魚.所以維持一個平衡及合理底線而已.
在現實中都大把人以踩線為榮,何況在沒有實名登記的虛擬世界
最近在公司門口,有架車日日比人砵,因為那處多車落完貨就走,但她拍個位就係頂死哂其他車。
點知有一日,佢喺咁砵人,因為人地頂住佢,而用比之前更惡的態度去砵人。原因應該係人砵我我雙倍還
點知跟住之後果日,佢架車一出現,即時有人報警抄牌現在沒車了。

有好多人唔會去諗自己錯乜,大家都係咁停車,你砵我就得,我砵人玩到咁大,攪到大家無得停車好咩。
佢又唔知,人地車又大過你架都可以有位比人過,但佢就拍到人人都過唔到囉,仲要玩發顛。

引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-5 08:54 PM 發表

願你心中有陽光
而家有陽光係唔可以跑步
昨日死咗2個

引用:
原帖由 泉船 於 2018-6-7 02:56 AM 發表

舒情文也談不上,風花雪月中,咁啱見了月。有感而發,

風,今天也感受到。一號風球呀
而家3號風球。

仲有2個鐘8號喇

引用:
原帖由 泉船 於 2018-6-9 03:21 AM 發表

長洲水龍卷,很壯觀。睇相也感受到。
天文台Facebook有片睇呀。
報紙佬睇完出新聞之嘛

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-6-9 06:16 PM 發表

咁得閒嘅,今日休息放假唔使做呀
放假唔知做咗乜
唯有去跑步

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2018-6-10 12:05 AM 發表

可能遲d會有翻版4仔
有冇亞籃米

引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-10 12:10 AM 發表

今晚跑了16公里收工~
我而家隔日5k。好似有力加。係咪跑時間好D呢?1個鐘
而家大約35分鐘

引用:
原帖由 偷野用 於 2018-6-10 10:58 PM 發表

大佬, 我係男人 ~
hehe

引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-12 06:21 PM 發表
希望今晚小雨或無雨.又是有氧運動日.
跑完都係濕哂啦
不過小雨、無雨。對鞋唔使濕,太大雨我唔想整爛對鞋
啱啱喺跑步版問人,買咗對水鞋

http://www.discuss.com.hk/viewth ... page=1#pid481911265

引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-12 06:19 PM 發表

事件始終會有個真相.也是起源.這個不是靠誰去發表一些言論就可以確定的.
所以就算立場不同.我都話吹水性質.公眾講得幾認真.對大局影響又有幾多.似你我這種人,上來娛樂,講下自己觀點就算.大家都知網上爭拗不會有結果.平台最大功能不是給公眾去論輸贏,而是發表自己立場觀點.最終如何,那是另一個層面的角力結果.
香討由始至終都維持一個自由環境.我一日是超版,一日都會將這個宗旨保持下去.一言堂的討論平 ...
真相從來並不是重點。64事件令中共明白訊息戰如何玩法。2011年新疆動亂,法國媒體世界之星使用其他地區死傷圖片說是中共鎮壓死傷慘重,中共已即時以圖片正確發生時間地點來源,踢爆西媒手段。

世界是向前進的,歷史是前進的踏腳石,只要有思考,不再重複犯錯,真理比真相咪更重要。

不過,能夠令人沉醉過去,梗有原因的,64 籌款長籌長有,都咪話唔嘢小

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-6-13 12:47 AM 發表

中共d人就是你咁想, 自己做剪接屈人, 逃避中共屠城責任, 結果中共謊言被揭穿了!
你支持中共d人做假? 你支持中共d人屈人?
六四事件之『支聯會』黎洪欺騙香港人篇
https://www.youtube.com/watch?v=oOa29HiEn5o
0:08 講明 「凌晨」解放軍殺平民,2:17 講明 「六四個朝」解放軍無殺平民,2個不同時間.
先講一個時間地點, 後講另一 ...
如果不去思考,只沉醉自己想要的答案,繼續搵自己所需的(資訊)。就算柒兩鋪同你講真相就係美國是做假黑手,都唔會叫得醒在自我夢中的人。

引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-13 05:19 PM 發表

昨晚雨戰,一公里未完就停雨,跑到5公里先來幾滴.唔夠過癮.跑十一公里收工.均速5.55一km

跑鞋我一對平均壽命500km左右.都是鞋底磨損.所以落雨跑影響不大,跑完塞報紙晾乾就得.
可以買對去水能力比較好的鞋.不過雨戰機會其實不多.我一般著比較著的鞋就算.
跑鞋你要預最少兩對交替著.不要一對鞋著到殘.我多數三四對跑鞋交替. ...
我呢半年買咗5對

引用:
原帖由 辟易 於 2018-6-13 06:56 PM 發表

不錯,肯投入肯堅持.一定會有好的變化.
我由第一次講同個肚腩死過,跟住你教我跑步由行路開始。已經減咗超過10公斤。

11月開跑。1月先買磅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]