• 瀏覽: 412,799
  • 回覆: 750
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 123chung 於 2018-8-21 10:06 PM 發表
睇頭5分鐘
講地道[中國人]
https://www.youtube.com/watch?v=q_9oai1-snU
狄娜講得冇錯,根據中國歷史,中國人的確愛內鬥

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2018-8-23 06:46 PM 發表

兩隻大海龜生蛋繼後,
龜蛋都寫上“浩天”二字。
正宗烏龜王八蛋

引用:
原帖由 辟易 於 2018-8-29 02:13 PM 發表

精英總是少數.但決定是否做精英是個人選擇.
這本來無可厚非,個人有權選擇自己.
我想說的問題是.現在多了人選擇不做精英,甚至連基本責任心等也放下.但同時卻怨天尤人,自覺懷才不遇.認為別人的發達是天跌落來的.
沒想過自己日蒲夜蒲逃課打機有工唔返樣樣嫌辛苦時.別人卻是自律刻苦地去尋找自己價值.做兼職踩十二個鐘都沒怨言就為幫輕家中負擔. ...
突然有所感觸

先夫在我兒子11歲的時候因肝癌去世時,雖然 當時我感到像天塌下來了一樣, 但我依然能夠堅強起來咬緊牙關,我每天都是捱足13-14小時,靠自己一雙手把兒子帶大的。。。

引用:
原帖由 亞藍米 於 2018-8-29 07:02 PM 發表

以我估計,你講既係89拾年代的香港。要感恩是在這年代有機會比你捱13—14個鐘而有收入。如果在56拾年代,又或者是那時在中國大陸。根本沒有就業機會比你。

大陸。在本世紀開始好多成功故事,在未有故事前的上世紀,因為無出路,所以好多人都想盡辦法去生存,當中創意無限。回顧同時期的香港亦正轉形而走下坡,但因政府的安全網令人不思進取,令香港與世界領先的越來越遠。曾經成功的前塵往事變成一個井,令新生代 ...
你估計錯誤,不是八九十年代,是97回歸前,我家是開花店的,我每日6點左右起床,由屯門坐巴士出旺角,食早餐後去花墟開舖,至晚上8-9點收舖。

雖然捱得過03年SARS,但敵不過業主瘋狂加租,最後決定提早退休,光榮結業。

下午茶時間

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-8-31 10:47 PM 發表

ee自己一個食晒?
食唔哂,我食3件,朋友幫手食1件

周末茶聚

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-9-1 01:57 PM 發表

你都好嚓得
係呀 第2round

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-9-1 02:29 PM 發表

佩服我食少少都會肥嗰隻年紀開始大要控制體重
仲有

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-9-1 03:00 PM 發表
好耐無食過公司三文治。
正呀

我都係好耐冇食 真係好正

引用:
原帖由 半空性感的膠袋 於 2018-9-1 04:25 PM 發表

白色那碗是什麼
杏仁露

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2018-9-2 01:54 AM 發表

佢仲有段奄奄一息8秒片,
怪叫一聲跟著就無嘞~
11哥,我搵唔到段8秒片 有冇link呀

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2018-9-2 01:38 PM 發表

條片有啲暗,不過整體都仲睇到~

https://youtu.be/nqgrIoDIRto
當佢從車上拿出刀來斬白衣人時,萬萬想不到這刀竟然會變為自己的奪命凶器, 是自己親手將自己送上黃泉路上。。。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2018-9-3 10:28 PM 發表

睇吓我有咩唔同?
11少去整容嗎? 有圖有真相

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2018-9-4 11:37 AM 發表

升咗金會員
Golden 招財貓 恭喜!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]