• 瀏覽: 411,857
  • 回覆: 102
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 辟易 於 2019-6-5 02:47 PM 發表
一個一窮二白備受壓迫的國家數十年可以發展到連你都認同是"巨作"的程度.作為中國人我真是很驚喜了.而你口中的大白象工程不止造福萬民,且引領起世界發展.不是這些建設又何以崛起?
其他的觀點不同各自表達過也就是了,一個國家強盛起來喜者見喜,悲者見悲.世界發展不會受你我吹水閒聊影響.餘生一起運動享受,齊見證世界發展吧.
始終我討論宗旨從不為輸贏.且認為答案時間會給出.這個倒沒必要爭拗. ...
齊來做運動
笑看風雲過

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-6-8 08:45 PM 發表
食飽飽,返酒店

飯後床
ee真識嘆世界…

引用:
原帖由 辟易 於 2019-6-11 01:06 PM 發表

中國武俠片五十大經典定律
1. 悅來客棧是古代最大的連鎖客棧……  
2. 超級巨毒,解藥,暗器都產自西域。  
3. 平時朝夕相處的人,只要穿上夜行衣,再蒙個面紗,對方就不認識了。  
4. 沒用的小角色用的武功名字有很強的文學性和動物性,就是不大好用。  
5. 長着超長白髮+鬍子的絕對是曠世高人,和他要拉好關係。  
6. 英雄配一把好兵器,好到從 ...
一入夜,屋頂就旺過旺角,有跳來跳去的,有偷窺的,有追逐的,有打鬥的…:lol

引用:
原帖由 泉船 於 2019-6-28 03:11 AM 發表

以前放工時有試過。步行一段時間。

後來沒有步行,改承交通工具。

承認沒正常運動,會退化。。

食飲行。和健康行的二個極端。

對我來説,不好選擇。

找不到一個平衡點。 ...
步行時,忘記自己在步行,去想別的事情,這樣你便會覺得行得輕鬆了。既可善用時間又可運動,兩者兼得。有日你會突然發現:甘快行完架拿…唔夠喉…

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-6-29 09:49 PM 發表
呼籲各家長留意子女有否過於「熱衷政治」,
過份「政治迷信」會影響子女一生。
大門內外 滿是豺狼

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-6-29 09:44 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0629_00822_001.html

啲細露比啲犯民主派害得慘
政治像頭餓狼 嘴巴似極甜
假使走近玩玩牠兇相便呈現
政治像頭餓狼 豈可抱著眠
牠必給你狠狠的傷勢做留念

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-7-2 01:13 AM 發表

幾個電視臺上晒直播,
暴力成為焦點,播足一日~

林鄭政府同建制鞠躬致謝。
冇流血拒捕事情發生就冇得XX記念日,泛民O哂嘴都唔知點反應好,繼“等埋發叔“之後又一精彩傑作…

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-2 02:07 PM 發表

今次外媒報導都用上暴徒字眼.不知是有人指點定林鄭突然醒左..策略成功挽完之前一些失地.
現在變泛民夾在中間.看他們表演.
如果遲D捉番幾件要泛民協助認人上堂作證,先至係戲肉…

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-2 02:24 PM 發表

我只知現在他們對傳媒說話都好小心,隨時踩屎.
蜀中無大將!全都不懂怎樣保住勝果!華叔之後無人矣…

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-7-2 07:51 PM 發表

我打波都係菜鳥級,成日上波樓呃水吹涼冷氣
我就白波入袋命中率奇高…

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-7-2 08:26 PM 發表

呢個…男女有分別架
打得好一定要基本功好,企位擺手要練的。其他花巧嘢都係次要
我志在成班玩下參與下,都冇乜用心研究學習。但有次公司玩分組比賽,我居然爆超級大冷贏左比我高2班的同事!可能係我果日非常符轆加上佢唔知點解會緊張得滯大失水準…行好運的感覺原來非常好…

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-2 08:34 PM 發表

娛樂而已.做甚麼事都好.第一不要跟人比,羸自己就是進步.第二開心就值得.前提是這份開心不建立在破壞傷害他人身上.
我打麻雀時就很喜歡將自己的快樂建築在他人痛苦身上…:lol

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-7-2 08:42 PM 發表

咁有無即刻過大海試下係咪真係咁好運
我知自己性格好勝,所以盡量少賭。食左去好過…

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-2 08:43 PM 發表

以前同幫同事去都話玩下一度一蚊.我話我請你飲野算啦.我輸硬.
唔得!輸$唔輸陣嘛,死剩把口都要同佢死過…:lol

引用:
原帖由 辟易 於 2019-7-2 08:46 PM 發表

勁多年無打..雖然幾好玩.但一坐坐咁耐好攞命.試過最高紀錄打成三十個鐘.殺到天昏地間日月無光
x2

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]