• 瀏覽: 412,930
  • 回覆: 718
  • 追帖: 21
+670
引用:
原帖由 半空性感的膠袋 於 2018-6-25 11:44 PM 發表

哇!波膽掉轉就好啦
邊有得咁計

引用:
原帖由 yipb1 於 2018-6-26 12:12 AM 發表

唔夠 除非你同賣蝦老闆好熟
整個七五折 你嘆下 就夠
你肯定好少去街市

引用:
原帖由 瘋狂樂曲 於 2018-6-26 12:36 PM 發表

最近呢大半年都刨緊國內小說
Join咗個1年plan,365蚊人仔
抵到漏
那種類型?
我由鬼吹燈開始都看了不少國內網絡小說.一些真是不錯.題材也五花八門.
不得不說相對起國內網絡形態,香港的始終比較單調.
國內純寫作論壇都可以搞到人才輩出.香討現時仍是香港第一的論壇,但實際上除了綜合性及會員的歸屬感外.硬是無法發揚光大.

引用:
原帖由 yipb1 於 2018-6-26 12:14 AM 發表

OMG
輸得徹底

引用:
原帖由 瘋狂樂曲 於 2018-6-26 09:39 PM 發表

類似修練升級嘅小說
我追緊3個
貌似官場鬥法嘅就追緊1個
霸鬥穹蒼之類的吧.這類作品好熱門.之前看篇報導這類小說被人翻譯成英文放上國外網站,結果掀起熱潮,一些外國人為了追最新更新走去學中文.

引用:
原帖由 2O12 於 2018-6-27 08:07 AM 發表

憑你的爛文也敢自稱「書生」 難怪香討招引不到人才

引用:
原帖由 yipb1 於 2018-6-27 02:51 AM 發表

你肯定 數學不合格
比你中曬 連本帶利當100
扣除本金30
實贏70
咁贏咗嘅錢 點夠你買88蚊斤蝦呢?
原來計法不同.
我連本錢一起計的.70都可以,但要等貨量多平才有.試過68一斤買過.
休漁期完後那個星期都好平,蝦生長時期短,漁船返來貨量多.我年年休漁期完都食好多蝦.

引用:
原帖由 瘋狂樂曲 於 2018-6-27 12:21 AM 發表

第一本叫做神級龍衛
第二本叫做絕世高手
第三本叫做龍神霸業
官場鬥法嗰本冇名,只有編號
另外有一本叫做最強戰兵
仲有一本叫做超過司機
最誇張嘅係的士司機嘅主角
某日得到一個超級系統
可以穿越時空去到古代 ...
全部未看過..書名感覺好流咁
推薦你看幾本"五大賊王""我當道士那些年".兩套都已完的,可以盡情追到尾.

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-27 06:00 AM 發表
一人分得 100 萬都無
就算佢亞媽死咗
佢亞媽嘅繼承權咪由佢哋嘅仔女繼承囉
咁都要殺人
人性有時就是這樣.別說一百萬.一萬幾千都可能出賣朋友家人.

引用:
原帖由 半空性感的膠袋 於 2018-6-27 12:45 PM 發表

我當道士的那些年我有👀
山海秘聞錄有無睇?
道士後期雖難避免行神怪路線,但其中那些紅塵練心心態頗得我心.

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-27 01:58 PM 發表
係新聞睇到呢段,我覺得佢好偏激.

根據網頁顯示,她自稱曾向醫務委員會投訴,並上載多份投訴文件,力圖為母親的死討回公道。根據她提供的其中一份文件,當中她提到根據2015年1月23日的一份「醫療記錄」,質疑院方給母親處方吸入100% 純氧逾24小時,她指「任何正常人,在這樣長時間的病理性吸入100%純氧情況下,都是足以摧毀身體器官,至到衰竭死亡!!!」認為母親的死與此有重大關係。

...
無可能24小時吸100%純氧吧...真有需要都會暫停幾次.或常壓下吸不會出事.

引用:
原帖由 瘋狂樂曲 於 2018-6-27 05:22 PM 發表

我發現近年啲武俠小說
嗰啲法寶道具等級
都係以洪荒去分別
不是的,只是新興類型.盜墓,修仙,穿越..
當中修仙很多名詞都成過熱門網用詞.渡劫,修真,洪荒之力,洞虛,化氣,大乘,飛昇...等等

@yipb1
今日上街市順手有圖有真像

附件

IMG_20180627_153039.jpg(228.98 KB)

IMG_20180627_153249.jpg(107.68 KB)

引用:
原帖由 yipb1 於 2018-6-27 05:47 PM 發表

左上果隻竹節蝦 興趣大啲
乜完咗休魚期?
九節蝦貴好多.細的都要168一斤.
未過,要九月.這些蝦不受休漁期影響.不過基圍蝦更平,56一斤,但我不會買.因為是養的.
正宗基圍蝦同野生沒甚分別.間中有賣不過好少.上次買過128一斤.超爽甜.

引用:
原帖由 yipb1 於 2018-6-27 05:37 PM 發表

磨拳擦掌等待去澳門食海鮮
澳門n年無去..以前去都是食水蟹粥.出名的反而不好食.有熟人帶路大三巴附近巷仔一檔.十二點開天未光就收檔.好食到連食兩碗.
一碗水蟹粥一碗水蛇粥.
好懷念.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]