• 瀏覽: 3,414
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
比特幣價格在去年到達近20000美元高點后,各種過山車模式不斷上演。一個有意思的現象是,比特幣經常伴隨美元的走勢而發生變化,即在美元大跌時,一般比特幣市場也是空頭肆虐。無獨有偶,伴隨着近幾日美元稍有改善跡象,比特幣立即迎來一波上漲行情,截至目前,比特幣六連陽,站上8100美元。這似乎再一次印證了比特幣與美元有着千絲萬縷聯繫的觀點。

...

圖片來源AtoZForex

..

新聞來源連結:
https://view.inews.qq.com/a/20180415A0Z3TN00?uid=

引用:
原帖由 白雲2014 於 2018-4-16 04:07 PM 發表
比特幣價格在去年到達近20000美元高點后,各種過山車模式不斷上演。一個有意思的現象是,比特幣經常伴隨美元的走勢而發生變化 ...
傻的先會買呢啲虛擬貨幣

可能美國已經有人利用超級電腦破解比特幣加密,要要幾多都得,隨時有

軟件科技要破解有幾難!
視窗系統的正板注冊碼,幾蚊有得賣,咪又系比你破解出來!
肯定破解早已有人做到,但唔會公布出來
慢慢出貨食盡市場d傻仔資金!

剪羊毛新方法 

無美國支持,
呢種咁o既野根本無可能彈得起... 

中國大婦們持比特幤 多嗎?

唔係而家先知呀

農場新聞來. 題目就話"外媒".....內文就係咁吹, 又冇引用資料來源.

美國最想就係普及呢種虛擬貨幣,然後剪羊毛

有老尾加持,邊有好嘢

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-5-7 11:57 AM 發表
聽講俄羅斯佬奶得最大份?lol黑錢不用可憐丫
你都知可洗黑錢,咁老尾政府唔知?日吹夜吹打擊洗黑錢都唔做嘢嘅,難得咁合作

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-4-16 05:10 PM 發表
可能美國已經有人利用超級電腦破解比特幣加密,要要幾多都得,隨時有
同意

我覺得比特幣根本係佢老美搞出來,用來替代綠色公仔紙

「專家」係網媒、紙媒不斷吹噓比特幣係未來通貨,又話有終極限額;等到將來真係成為世界流通貨幣,佢老美原來有源源不絕既比特幣,到時點駛都唔會窮

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]