• 瀏覽: 7,506
  • 回覆: 145
  • 追帖: 1
+17
成班暴民上庭,連長州碌柒皇上庭,都有泛統律師大狀義助
今次九品老亷棄卒為乜要眾籌?
多多益善,少少無拘

引用:
原帖由 pugbb 於 2018-4-16 09:11 AM 發表

民主黨上周一(9日)發起「天下為公」眾籌計劃,調查梁振英7年前在戴德梁行(DTZ)辭職時,和澳洲上市公司UGL簽訂的「不競爭、不挖角」離職協議。眾籌計劃目標在3個月內,籌集200萬元,結果 ...
2百萬夠打幾多場官司?

引用:
原帖由 ChatLaw 於 16/4/2018 11:36 發表
資金將用作進一步調查事件

簡單黎講即係我唔知你有冇罪, 但係我就叫左你有罪先
之後我再調查你有冇罪
調查要錢既咩?
點計?
點解其他案件……又唔係咁既?

引用:
原帖由 absdorfhq 於 16/4/2018 11:47 發表

佢條友去英國告689,成半年都無聲無氣,似係裝空作勢多
佢主人攪緊突工單野
邊有時間……理d下人

引用:
原帖由 hoofk 於 16/4/2018 11:48 發表
呢d先叫做利益輸送
好多標準的

引用:
原帖由 ivan00000 於 16/4/2018 11:53 發表
告唔入cy有無得回水先,如果調查完無結果,你班人點對得住比錢嘅市民。話時話籌錢搞香港民主,同結束一黨專証,保衛釣魚台,救劉霞..........有無進展唔該
調查點解要錢?
有得買架?

記得買手信

證明穿櫃桶689完全係過街老鼠!!!

轉貼

引用:
原帖由 騎豬王 於 2018-4-16 03:03 PM 發表

調查點解要錢?
有得買架?
奇就奇在原來以前咁大龍鳳,攪咗咁耐咁多次
原來都係無調查,生安白做?

本來由Mark Simon寫一張支票,幾分鐘就籌夠200萬啦
但為免太揚,才分開十幾張支票,一日入兩張

籌呢200萬,最好就公開來源,使用去邊等人知下

引用:
原帖由 tony626 於 2018-4-16 03:08 PM 發表

如果攞盤數出黎睇,李呃人走路都唔掂呀!
無可能有問題,每次政府幾千億工程都嚴緊審查,無可能一兩億捐款都無監察,理應每次遊行用邊個義工食了多少飯盒,飲了幾支水,有無人捐物資,無理由不知,計數無可能渣過財爺,可能太認真盤數慢左,等下就有

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]