• 瀏覽: 93,019
  • 回覆: 1,171
  • 追帖: 6
+17
引用:
原帖由 chung120162 於 2018-4-16 12:45 AM 發表
又唔用把傘幫隻狗擋雨,仲係識拍片,正一濺民
高尚港人,拍片第一

保安做得啱喎.

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-4-16 12:25 AM 發表
呢d道德L,都係嘥L氣
香港最多呢種道德L, 試下系佢地屋企,逢落雨都收哂班狗睇下點

拍片果位咁正義,就行埋佢照顧隻狗啦

如果你係當事人,佢係你屋企,你會甘話人咩?

好簡單,如果你係該廈返工,你會唔會俾個保安放隻狗入黎?唔關你事,當然可以扮正義,一涉及自己利益,親人都無面俾,e家既世界早就變形

引用:
原帖由 JETSO500 於 2018-4-16 12:00 AM 發表

你逢打風落雨應該開放你屋企捉d流浪狗貓蛇蟲鼠蟻去你屋企避雨.....如果你做到先上黎九嗡
c-hing well said...
support c-hing forever

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 16/4/2018 00:06 發表
保留郊野公園都唔照顧無屋住的人, 咁又算係乜嘢愛心?

然後又插正苦唔做嘢……仆x傷講人

睇完條片,祗覺得個保安盡責。

香港真係有好多人鐘意投訴,地下有條毛都會投訴

點解會有流浪狗的出現? 

又米係一班原先愛(要)狗, 但後尾唔愛(要)的人士 and 為了迎合愛(要)狗人士的商人製造出來, 成個market佢地玩哂

至於人重要定狗重要.......愛狗的人才最重要吧, 以愛狗之名無視其他生物, 實則滿足大人類喜好愛慾......愛得咁沙文, 仲邊有人夠佢地自覺重要

引用:
原帖由 terada 於 2018-4-15 11:59 PM 發表
首先問一下
香港最多係咩?

刁民,投訴L

你怪個看更?

如果個看更有同理心,最後只能陪葬,多L謝香港刁民
同意。 個看更只係做返自己野而已。

拍片網民點解唔帶隻狗返屋企養?
拍片網民無同情心,喪盡天良呀!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]