• 瀏覽: 93,101
  • 回覆: 1,171
  • 追帖: 6
+17
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-4-16 09:08 AM 發表
你養咗佢囉, 唔好得把口

香港有堆垃圾,沒藉口反駁就會叫人養左佢,因為佢地已經技窮,香港多得e班垃圾。

再舉個現實例子:如果e隻唔係狗,係一名流浪漢,咁大雨只係係商場門口避雨,個保安又作出驅趕又如何?
流浪漢還能用口與人講出原因,有病都識去公立醫院睇醫生,但動物能嗎?

香港,地球,世界,唔係單此此有一樣生物。
有些人覺得作為人類高高在上,其他生物只係次等物種,但這類高高在上的人,連最基本尊重生命都唔識。

隻狗咬人你負責? 坐起keyboard前面打字梗係易, 叫你養佢又Up東Up西講廢話
引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-4-16 09:20 AM 發表

香港有堆垃圾,沒藉口反駁就會叫人養左佢,因為佢地已經技窮,香港多得e班垃圾。

再舉個現實例子:如果e隻唔係狗,係一名流浪漢,咁大雨只係係商場門口避雨,個保安又作出驅趕又如何?
流浪漢還能用口與人講 ...

引用:
原帖由 ROYHIHI 於 2018-4-16 09:17 AM 發表

每日殺雞殺牛都死唔少生命,咁係未湯豬牛雞既都要失業? 死隻狗都天咁大,咁你係未食素架?
預左你地班人叫人食素
食物同非食物佢去比較
原來你食貓食狗?

養豬牛係用黎食用

都話香港垃圾多,連食用家禽動物都未識分

咁都係新聞? 保安做得啱. 狗狗過主吧.

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-4-16 09:24 AM 發表

預左你地班人叫人食素
食物同非食物佢去比較
原來你食貓食狗?

養豬牛係用黎食用

咁你講尊重生命,原來只有貓狗先係生命,豬牛羊既生命就唔係唔駛尊重?

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-4-16 09:20 AM 發表

流浪漢還能用口與人講 ...
喂, 而家落緊雨呀
你仲喺度上香討?
唔快啲出街幫下啲訓街佬?

引用:
原帖由 南非王子 於 2018-4-16 12:18 AM 發表
好笑,講到保安有權留隻狗係大廈度,唔講以為保安係大業主
係業主都冇用,公契應該唔俾養狗

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-4-16 09:24 AM 發表

預左你地班人叫人食素
食物同非食物佢去比較
原來你食貓食狗?

養豬牛係用黎食用

上個 post 又話眾生平等
唔駛兩分鐘又話要分家禽動物

你真係好嘢

保安係盡責。
個網民呢?點呀,淨係拍片?淨係上fb。佢有無幫隻狗呀?
淨係想上網批鬥?搞到人無左份工呀?

直接call捉狗隊嘛

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-4-16 09:22 AM 發表
隻狗咬人你負責? 坐起keyboard前面打字梗係易, 叫你養佢又Up東Up西講廢話

有d發瘋的又上身啦,比人講中左技窮就開始無限想像狗咬人,然後無限延伸瘋狗症細菌。

正如流浪漢,訓街,m記都隨時係癲佬,住你對面屋隨時會砍人tim

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-4-16 09:06 AM 發表

你比人投訴,輕則都係投訴下,重則都係無左份工,在香港富裕社會無左份工都未會死。

狗輕則真係濕下身,重則因而肺炎而死。
睇野只係睇表面,唔怪得香港愈黎愈差
咁你覺得份工重要,定係一條生命重要?
你有病就睇醫生啦。

引用:
原帖由 tigerpizza 於 2018-4-16 09:24 發表

預左你地班人叫人食素
食物同非食物佢去比較
原來你食貓食狗?

養豬牛係用黎食用

海鮮並非人養,係漁船出海撈捕。
請你成世唔好食海鮮,只可食人養的海產。

引用:
原帖由 西部鬆弛的通道 於 2018-4-16 09:27 AM 發表

上個 post 又話眾生平等
唔駛兩分鐘又話要分家禽動物

你真係好嘢
咁即係香港狗就要尊重,韓國狗就唔駛尊重,下次見到隻狗要問下佢邊度黎先可以決定尊唔尊重佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]