• 瀏覽: 92,923
  • 回覆: 1,171
  • 追帖: 6
+17
你咁有愛心拎哂佢地番屋企避雨啦
引用:
原帖由 我唔係bb 於 2018-4-15 11:44 PM 發表
在今日中午,有網民在Facebook群組唐狗會學習營發文指,在荃灣區某商廈的停車區前,看到有一頭白毛流浪狗,疑欲避雨而走進大廈停車場出入口處。保安見狀後馬上走前驅趕,用手指示狗狗離開。狗狗最終避雨失敗,無奈地 ...

原來香港市區仲有流浪狗,真係好耐無見過

引用:
原帖由 terada 於 2018-4-15 11:59 PM 發表
首先問一下
香港最多係咩?

刁民,投訴L

你怪個看更?

如果個看更有同理心,最後只能陪葬,多L謝香港刁民
仲有道德L,網上公審L呀

社會慨錯

死蠢保安唔死都冇用,連隻狗都蝦

香港最多刁民、投訴撚、道德撚⋯

引用:
原帖由 我唔係bb 於 2018-4-15 11:51 PM 發表

咁隻狗狗呢
你養距囉 好好㗎喇
係大陸 俾人食左喇

引用:
原帖由 我唔係bb 於 2018-4-15 11:51 PM 發表

咁隻狗狗呢
你會唔會係趕緊返工或趕住考試時,見隻狗淋緊雨,專登工都唔返,試都唔考去幫隻狗搵地方避雨,如果你做唔到唔好小人,人地都係為份工

引用:
原帖由 我唔係bb 於 2018-4-15 11:44 PM 發表
在今日中午,有網民在Facebook群組唐狗會學習營發文指,在荃灣區某商廈的停車區前,看到有一頭白毛流浪狗,疑欲避雨而走進大廈停車場出入口處。保安見狀後馬上走前驅趕,用手指示狗狗離開。狗狗最終避雨失敗,無奈地 ...
點解唔諗下拍片果個人,佢真係咁正義?有時間拍片,冇時間幫狗狗,然後放片上網玩公審,做正義使者,保安做其職責,佢唔做,可能冇左份工,到時係你d正義使者養埋佢?拍片者咁有愛心,為何不領養狗仔,最有問題係你呢d唯恐天下不亂的人,有時間指責別人,不如你走去幫d狗仔仲實際。

另人心痛

引用:
原帖由 ricebuket 於 2018-4-16 02:37 AM 發表

愛咩心吖,扮嘢啫
班友佛口蛇心
fb 刷吓存在感啫

引用:
原帖由 tailampig 於 2018-4-16 07:27 AM 發表
D卜街養狗人什懶有愛心, 放狗四維疴又腥又嗅, 自私自利
寃有頭、債有主。隻狗係冇問題㗎,你班人儍q咗,乜都話屎屎尿尿,你估隻狗自己可以做到d乜先? 你做佢唔苛呀?
毒狗者若有下世,做狗就知味道。我經過狗屎地方,只係唔likely 放狗者,絕不嬲隻狗狗。

引用:
原帖由 Tyy7188 於 2018-4-16 07:47 AM 發表
死蠢保安唔死都冇用,連隻狗都蝦
你都好惡毒
保安而家殺人放火?
你竟然會咒人死

佛口蛇心, 唔該你檢討吓自己啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]