• 瀏覽: 83,256
  • 回覆: 666
  • 追帖: 15
+11
引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2018-4-15 10:03 PM 發表
一例一休詳情 (由無償加班變回有償加班)
每七天有一天是例假日、一天是休息日。僱主只要徵詢勞工同意後,即可在休息日協調勞工上班;如此,僱主只需要付加班費即可(但休息日加班費比平日加班費高),加班時 ...
你講漏左...

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-4-15 09:42 PM 發表
看台灣很幸福? 香港作家:東西好便宜背後藏辛酸
...
林夕

你好叻

林夕寫文章沒有填詞那麼簡練。整篇可以是一句:小確幸物價低,背後是工資低,並非無問題。

過去食人健保就係食人健保啦
講到自己有幾正義咁反共
真係反共
就衝上去大陸啦
果 D 白痴個腦都唔知諗乜
引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-4-15 09:42 PM 發表

圖為外國遊客在九份品嘗台灣美食欣賞風景。(達志影像/shutterstock)

香港人看台 ...

全世界, 是全世界

香港唯一以外, 唯一
可以給港人公平上位機會, 只有中共中國

而且是可以港職人員管理層人工享受低物價好環境

就只有中共中國

傻仔去台灣托柒?

引用:
原帖由 mkmkmkqwer 於 2018-4-16 01:49 AM 發表

益左呢條台灣佬啦,近年蘋果因為各種目的係咁吹捧台灣,炒起左台灣個價,呢個鄉下仔係香港呃蝦條咪易左囉,你要知道好多港女係智盲黎㗎嘛😁
當年泛民配合英美炒起加拿大

香港弱智真不少

呢d鄉下地方啱智將傑青心水

引用:
原帖由 seahui 於 2018-4-16 01:18 AM 發表

唔該俾我喊住做返英國殖民統治下嘅香港人。我估我會笑到喊。
🤔咁你試下今晚落蘭桂坊求其搵d英國人問下,話你誠心好想俾佢管治,任做,睇下有無人幫到你

引用:

圖為外國遊客在九份品嘗台灣美食欣賞風景。(達志影像/shutterstock)

香港人看台 ...
呢條反共黃絲,佢個名係 夢 既殘體字,又一個身體最誠實

引用:
原帖由 refugee 於 2018-4-15 10:09 PM 發表

港人一向天真,成日講咩台灣舖平樓平飲食平生活很棒棒,但又唔提下人工仲平哩
係黃能先咁弱智

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-4-15 11:16 PM 發表
黃屍作曲佬
佢作詞,冇本事作曲

引用:
原帖由 9up 於 2018-4-15 11:17 PM 發表
香港貴台灣四倍,普遍薪金無多四倍呢,咁咪慘過台灣

你用香港薪水過台灣玩就覺得平宜

同一件貨含稅價,台灣平過香港買三分一,香港比貴咁多買同一件貨仲要唔洗比稅都貴過人,起香港交緊租養肥地產
唔係入口貨同香港差唔多,

台灣好
有民主有自由大把黃屍想過去一世
殺左人又引無引渡

台灣住,有高人工的工作>=香港住,有高人工的工作>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>台灣/香港住,有低人工的工作

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]