• 瀏覽: 83,329
  • 回覆: 666
  • 追帖: 15
+11
過去退休好幸福, 去搵錢好難

引用:
原帖由 centre 於 2018-4-16 12:19 AM 發表

垃圾一例一休,根本就搵工人笨,減低大商家僱人成本。工人可以連續加班十幾個鐘,相隔不足八個鐘就可以再返工。連埋一來一回時間,回家坐一坐就要繼續返工。充足睡眠時間都無埋,真係做死罷就。所以抗議不斷。
...
師兄正確,由台娃玩多廿年,都未去到卅十K,真係開心

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-4-15 11:17 PM 發表
台灣係兩岸三地近代最早有黑心食物的地方, 大陸同香港都係跟佢地學習
黑心食品
詐騙
無法

有錢就搞掂

一句講晒----賤物鬥窮人

黑心食物,大家都應該不會忘記塑化劑事件

高等港人一向好無知
飯是隔離香

台灣可以用愛黎發電,香港邊得?

引用:
原帖由 krolik 於 2018-4-16 12:05 AM 發表

但係好多種國際原材料價格近十年都狂升
咁要考慮佢究竟用乜才料比你飲啦!

引用:
原帖由 Hung196108 於 2018-4-15 09:51 PM 發表
曾幾何時,外地人來香港,都會覺得香港物價好便宜,所以香港有「購物天堂」的稱號。
那時,香港人還是有笑容的!
那些都是歷史了吧?
所以台灣仍停留在1970年代吧,但週邊已是2018了!!

一早知台灣落後,羨慕果個on 9 o者。

而家嘅林夕只不過係毒果一個御用文人打手

引用:
原帖由 siuming1979 於 2018-4-15 09:50 PM 發表
啲嘢食咁平,根本係依靠低價、冇保障嘅勞動力。

道理顯而易見,林生講到發現新宇宙咁
咪就係…發現新大陸咁…😂
作詞就叻…
但係音樂家就唔好扮經濟學㗎啦…

引用:
原帖由 chan0318 於 2018-4-16 12:54 AM 發表
台灣可以用愛黎發電,香港邊得?
Ching, 係"做愛發電"

引用:
原帖由 暮應雄a 於 2018-4-15 11:02 PM 發表
當然有笑容啦,涯咗幾十年比當年英國管治無人權嘅辛酸,涯到經濟開始起,唔笑唔撚通喊咩。,
唔該俾我喊住做返英國殖民統治下嘅香港人。我估我會笑到喊。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]