• 瀏覽: 83,216
  • 回覆: 666
  • 追帖: 15
+11
引用:
原帖由 全宇宙 於 2018-4-15 10:04 PM 發表
住過台灣重黐住毒果唔見得佢有覺醒
民主洗腦偽民主嘅幾仆街幾獨裁都當睇唔到唔提唔講
所以呢d人 稱之 有知識冇智慧!  一件簡碟刊物  它最成功 就是透過紙墨殺害民眾   最成功例子    啊拉伯之春 今天的中東   莫斯科之春 從前的工業重填 今天的烏克蘭!  事實放係面前 都可以當吾知    要身邊親友 深受其害 先有小小感覺   !

引用:
原帖由 亞洲壞人 於 2018-4-15 11:22 PM 發表

台灣係師承日本, 早在50年代日本同而家台灣, 大陸好似, 發展才是硬道理
台灣係師承日本

X2

用台灣比較香港是找錯對象
應找新加坡
買無記飲食特刊,新加坡一碗麵只賣3.5加元
再看香港垃圾快餐廳早餐都35起

有邪惡共賊國打壓,所有良心企業都辛酸

引用:
原帖由 懷念黃金時代HK 於 2018-4-15 11:31 PM 發表
有邪惡共賊國打壓,所有良心企業都辛酸
敘代表聯大花半小時怒斥美英法:騙子、攪屎棍、偽君子

誰都比不上你主人

引用:
原帖由 烏咀 於 2018-4-15 10:27 PM 發表

有舊錢唔洗做印印腳就話無問題啫,要揾食去呆灣真係死得
連呆灣唔小人由其係d快畢業大學生,唔小都想去對岸工作揾機會,都唔想留係呆灣揾食就知啦
咁香港好多人,都可以把香港物業收租,然後係台灣生活都唔錯選擇。

引用:
原帖由 wasana 於 2018-4-15 10:37 PM 發表

未有台商到中國投資,
中國邊識黑心食品。
論到黑心食物,
台灣真係老大哥。
仲有東莞黃業。

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2018-4-15 11:08 PM 發表
台灣係全世界腎病最多地方,因為黑心食物
証明個政府究竟做過乜?

引用:
原帖由 wasana 於 2018-4-15 10:37 PM 發表

未有台商到中國投資,
中國邊識黑心食品。
論到黑心食物,
台灣真係老大哥。
但係教識徒弟,無師父.....

依家直頭世界第一......

.

引用:
原帖由 9up 於 2018-4-15 11:17 PM 發表
香港貴台灣四倍,普遍薪金無多四倍呢,咁咪慘過台灣

你用香港薪水過台灣玩就覺得平宜

同一件貨含稅價,台灣平過香港買三分一,香港比貴咁多買同一件貨仲要唔洗比稅都貴過人,起香港交緊租養肥地產
根本地產同高官薪金福利吸盡所有GDP增幅。 完全肥上瘦下官商勾結。

引用:
原帖由 anti_hkd64 於 2018-4-15 11:38 PM 發表

共賊至衰至賤…
比不上黑心祖師 你日本祖宗

你用香港所賺的錢去台灣消費梗係平
你試下賺台灣工資水平去生活返台灣就知同香港人係返香港消費差不多......
如果咪金剛點解死都係香港撈真銀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]