• 瀏覽: 83,277
  • 回覆: 666
  • 追帖: 15
+11
引用:
原帖由 Uhu123 於 2018-4-17 12:41 PM 發表

而家嘅執症檔倒行逆施,呆蛙都唔開心,
香港人去住會快樂?
認真講
香港台灣澳門這三個地方
各有利弊
但是有一個共同點
就是窮人都不快樂

其實針對窮人來說
最好的地方就是東歐

引用:
原帖由 Uhu123 於 2018-4-17 01:02 PM 發表

香港冇貪污趴趴走,冇公然錢佔,
冇轉營不義,冇司法毒材……等等!
上述種種,都只係發生喺自詡聞煮豉油,
但係以顏色區分人類嘅歹彎!
連曾蔭權都要坐牢
香港不見得比台灣好

引用:
原帖由 Uhu123 於 2018-4-17 12:41 PM 發表

而家嘅執症檔倒行逆施,呆蛙都唔開心,
香港人去住會快樂?
有晒調查架啦~~
香港係最難生活排第二,最高樓價,最不開心全球第七(戰亂國家排前面)

台灣無排得咁前,當然台灣生活好過香港啦~~~~

但香港人,要移民台灣,
「離鄉別井」「不同文化」等等因素,會唔會令香港人生活困難,就好難講

引用:
原帖由 launch_date 於 2018-4-17 01:17 PM 發表

有晒調查架啦∼∼
香港係最難生活排第二,最高樓價,最不開心全球第七(戰亂國家排前面)

台灣無排得咁前,當然台灣生活好過香港啦∼∼∼∼

但香港人,要移民台灣,
「離鄉別井」「不同文化」等等因 ...
不建議香港人來台住
除非你能接受他們的文化和生活方式

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2018-4-17 01:05 PM 發表

剷你老母狗閪打亂種卜街愛滋淋病花瘤椰菜花狗雜種冚家剷祖宗十八代絕子絕孫落地獄做九世雞之後永世為奴!
剷你個老母冚家剷,你呢個老母係狗老豆係老鼠生出來的雜種,打後十八代都絕子絕女絕孫。

引用:
原帖由 launch_date 於 2018-4-17 01:17 PM 發表

有晒調查架啦∼∼

台灣無排得咁前,當然台灣生活好過香港啦∼∼∼∼

但香港人,要移民台灣,
調查既野參考下算

生果報至今,幾時停過作新聞?幾時信得過?

唔好L玩

引用:
原帖由 psychiatrist2 於 2018-4-17 01:13 PM 發表

連曾蔭權都要坐牢
香港不見得比台灣好
喺香港貪少少但定咗罪都要坐牢,
喺歹彎貪天文數字定咗罪都可以趴趴走,
梗係香港好d啦!

引用:
原帖由 mkmkmkqwer 於 2018-4-17 01:28 PM 發表

剷你個老母冚家剷,你呢個老母係狗老豆係老鼠生出來的雜種,打後十八代都絕子絕女絕孫。
剷你老母狗閪打亂種卜街愛滋淋病花瘤椰菜花狗雜種生你冚家剷打靶仔祖宗十八代絕子絕孫落地獄做九世雞之後永世為奴!

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2018-4-17 02:34 PM 發表

剷你老母狗閪打亂種卜街愛滋淋病花瘤椰菜花狗雜種生你冚家剷打靶仔祖宗十八代絕子絕孫落地獄做九世雞之後永世為奴!

引用:

有晒調查架啦~~

台灣無排得咁前,當然台灣生活好過香港啦~~~~

但香港人,要移民台灣,
香港生活費貴,但可以活得下去,
歹彎政治潰爛,社會不公係死症!

台灣工資根本無上面講到低得咁跨。今時今日台灣工資中位數都萬幾啦。上面人云亦云 人講又跟住話台灣工資好低。 只係台灣工資增幅極低姐。

但你地有無捻過台灣物價 房屋 佔開支比例係比香港低。

係香港我地工資中位數一萬六千幾都係比台灣高幾千, 但我地不吃不喝差不多廿年先買到上車細盤, 台灣雖然工工資低但樓價負擔根本無咁重 居住環境更比香港好

食物物價方面 更加無可能出現係香港飲食開支會低過日本 一來香港食材靠進口 二來租金貴 三來香港係工資高過人 但要轉嫁俾食客 所以飲食支出一定唔會平過台灣

食物安全就係台灣死証

引用:
原帖由 psychiatrist2 於 2018-4-17 01:09 PM 發表

認真講
香港台灣澳門這三個地方
各有利弊
但是有一個共同點
就是窮人都不快樂

其實針對窮人來說
最好的地方就是東歐
歹彎係被症檔人為搞爛民生,
年輕一代更被症治矇騙利用!

引用:
原帖由 Uhu123 於 2018-4-17 02:33 PM 發表

喺香港貪少少但定咗罪都要坐牢,
喺歹彎貪天文數字定咗罪都可以趴趴走,
梗係香港好d啦!
如果你話阿扁的話我認同你

引用:
原帖由 mkmkmkqwer 於 2018-4-17 02:43 PM 發表

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]