• 瀏覽: 20,939
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-4-15 02:37 PM 發表
荷蘭一個葬禮展覽會展出一個「自殺膠囊」,用家只要按下按鈕,膠囊會注入氮氣,在內的人便會死亡。有份發明這機器的醫生認為,人有權利選擇何時死亡,多年來一直倡議安樂死。

https://fs.mingpao.com/ins/2018041 ...
唔貴效果好可以考慮。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-4-15 02:52 PM 發表

請問跳樓收幾錢
有無 but 1 get 1 free
落點好的話,get 1 free 變誤殺。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-4-15 03:02 PM 發表

你好有興趣喎,幫你問下有無 discount
知唔知長期患病臥床被不斷搶救病人生活係點? 唔知自己去查吓!

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-4-15 03:09 PM 發表

食山埃、上吊
上吊辛苦,生埃難買易傷及無辜。

引用:
原帖由 突然的自我 於 2018-4-15 03:09 PM 發表
香港人個個生不如死,應該每人送一部
官員份長奉冋人工全靠平民百性的中年人同後生仔有人供樓,一人派一個隨時一晚無咗一半人供樓,叫班官點安心去外國退休?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-4-15 03:13 PM 發表
其實點解要搞咁多野?
打枝針咪死得舒服囉
打乜針,自己有幾多人識打而且可能係重病中。 

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2018-4-15 03:20 PM 發表
支持安樂死咪得囉 仲要浪費資源黎生產自殺工具? ON9到呢

最好有政策SUPPORT安樂死

可以CALL ON叫上門打一針

再順路安排後事
醫院安樂死隨要三個顧問醫生批准,你估顧問費會平?無錢咪連死都死得辛苦過人!

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2018-4-15 03:30 PM 發表

連針都打唔到 更唔好話仲要識ORDER部自殺機 再自己訓上去自殺啦 RIGHT?

呢條低能醫生冇腦架

最簡單就係打個電話上門打針
佢講係可以買定,要用時按下制喎!

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2018-4-15 03:34 PM 發表

呢個咪政策on9囉

所以話前提係市民可以"自由"選擇安樂死

唔洗要醫生批 打電話2小時到達打針

打針都唔洗要醫生架喎 又唔洗護士

只識打針就夠
非特定專業人士協助他人死亡,隨時畀人告謀殺或誤殺,邊個夠膽同你做?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-4-15 03:38 PM 發表

如果,安落死係合法嘅話,到時候政府醫院就會有相對應服務啦!
什至私家醫院有套餐價添

點呀,自己買部機自己係屋企死?死咗條屍自己會走去火化?
咪又係要人揾人搞
自然死在家一樣要搵人打包喎! 安樂死反而可以預早通知預約上門收屍。 成本一樣兼衞生啲,唔需要等有臭味先警察破門入屋收屍。

引用:
原帖由 雲心 於 2018-4-15 03:50 PM 發表
人不能自理,
又唔郁得。
邊過話唔想死,請自便,但不要阻止別人去結束自己生命。
我支持安樂死合法化。
有沒有人願意組織向政府請願,我一定參加。
一石激起千重浪
所以人年紀大的人應該多做劇烈運動,保持活動能力之餘又係現時最佳自然安樂死辦法。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-4-15 03:58 PM 發表

即係晚晚揾條女啪啪啪
運動種類自由選擇,開心之餘亦死得暢快! 哈哈..

人生自古誰無死 活下質優才無憾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]